skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Kritisk om USAs Midtøsten-diplomati

Et regjeringsutnevnt ekspertpanel mener at USA må gjøre store endringer i den diplomatiske virksomheten hvis landet skal få et bedre rykte i muslimske land.

Publisert 01.10.2003 22:03. Oppdatert 01.10.2003 22:07.
I en rapport som ble offentliggjort i dag, skriver de at USAs informasjonsstrategi i muslimske land etter terrorangrepene i 2001 har vært nytteløs.

- Den har ikke greid å stanse det økende sinnet og hatet som mange muslimer føler overfor USA. Den fiendtlige innstillingen til USA har nådd sjokkerende høyder. Bunnen har virkelig falt ut når det gjelder støtte til USA. Det som trengs er ikke bare taktiske tilpasninger, men strategiske og gjennomgripende endringer, konkluderer ekspertene.

Politikkens skyld

De foreslår at det utnevnes en ny minister som skal ta hånd om offentlig diplomati, samt at det brukes langt mer penger på prosjektet. Samtidig påpeker de at selve utenrikspolitikken må ta sin del av skylden og at manipulering og propaganda ikke er svaret.

Å ta for seg USAs utenrikspolitikk ligger imidlertid utenfor ekspertenes mandat, noe de også selv understreker.

Dagens rapport er den foreløpig siste av mange som tar for seg USAs mislykkede forsøk på å overbevise arabere og muslimer om fornuften i USAs midtøstenpolitikk. Det er en utbredt oppfatning i regionen at USA er medansvarlig for Israels behandling av palestinerne, at USA støtter undertrykkende regimer, og forøvrig er en bøllestat som angriper land amerikanerne misliker.

(NRK-NTB-Reuters)



Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM AFGHANISTAN
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MIDTØSTEN
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no