skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

USA bombet pakistansk patrulje

Et amerikansk bombefly angrep søndag en pakistansk grensepatrulje nær grensebyen Shkin, etter en skuddveksling der en amerikansk soldat ble såret.

Publisert 31.12.2002 10:45.
Ifølge en kunngjøring fra den amerikanske forsvarsledelsen åpnet en pakistansk grensevakt ild mot en amerikansk patrulje som jaktet på medlemmer av Osama bin Ladens Al Qaida-nettverk i området.

Grensevaktene søkte deretter tilflukt i en bygning, mens de amerikanske soldatene tilkalte flystøtte. En bombe på nærmere 250 kilo ble ifølge Pentagon sluppet over området, men det er ikke kjent hvor mange som ble drept.

- Vi samarbeider med pakistanerne for å skaffe en nøyaktig oversikt over skadene, heter det i kunngjøringen fra Pentagon.

Den sårede amerikanske soldaten er overført til et amerikansk militærsykehus i Tyskland. Der ligger også en annen amerikansk soldat som ifølge Pentagon ble truffet i hodet av en ikke-fiendtlig utenfor byen Kandahar.

Tidligere i måneden ble en amerikansk soldat drept under sammenstøt med det den amerikanske forsvarsledelsen kaller mistenkte ekstremister utenfor Shkin i Afghanistan.

(NTB-AFP)

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no