skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Annan i urolig Afghanistan

FNs generalsekretær Kofi Annan kom i dag til Afghanistan for å evaluere arbeidet til den internasjonale sikkerhetsstyrken.

Publisert 25.01.2002 10:53. Oppdatert 25.01.2002 13:11.
17 land deltar i styrken som skal hjelpe administrasjonen i Kabul med å opprettholde freden.

Generalsekretæren ble hilst velkommen av en æresgarde bestående av FN-mineryddere, som stod med hevede metalldetektorer mens de ble inspisert av Annan.

Annan er den første FN-lederen som besøker Afghanistan siden 1959, og besøket blir sett som historisk. Under besøket møtte han blant annet lederen av landets overgangsregjering Hamid Karzai.

Besøket finner sted samtidig som bekymringen for sikkerhetssituasjonen i landet øker. Det blir stadig oftere meldt om plyndringer, lovløshet, fraksjonsstrid og etnisk strid.

Advarte naboland

Og under besøket advarte Annan Afghanistans naboland mot å blande seg inn i det krigsherjede landets affærer.

- Nå gjelder det å gi Afghanistan en sjanse til å komme på fote igjen etter mange års krig, sa han i Kabul.

- Nabolandene må ikke gripe inn i det som skjer i Afghanistan, de må ikke gjenta feilgrepene fra fortiden, sa Annan under en pressekonferanse han holdt sammen med lederen for den afghanske overgangsregjeringen Hamid Karzai.

Kommisjon

FN har oppnevnt 21 personer til en kommisjon som skal forberede en afghansk riksforsamling til sommeren. Leder for overgangsregjeringen Hamid Karzai leste i dag opp de 21 navnene i nærvær av Annan.

Karzai understreket at kommisjonen er oppnevnt av FN som en nøytral instans. Kommisjonens oppgave blir å arrangere en riksforsamling, en såkalt loya jirga, som skal utpeke regjeringen som skal styre landet fram til det kan holdes valg.

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no