skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Spesialstyrker til Pakistan

USA intensiverer jakten på den terrormistenkte Osama bin Laden og hans Al Qaida-nettverk. De har blant annet sendt spesialstyrker til Pakistan.

Publisert 18.12.2001 07:28.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Spesialstyrkene skal samordne jakten på bin Laden og hans
menn. Jakten er også utvidet til å omfatte fjellområdene i
Afghanistans naboland Pakistan.

I tillegg har den amerikanske etterretningstjenesten, CIA, også sendt agenter til pakistanske fangeleirer for å bistå med avhørene av fanger, opplyste den amerikanske TV-stasjonen ABC-News sent i går.

Pakistanske soldater gjennomsøker biler som krysser grensa fra Afghanistan ved grenseposten Chaman. De er spesielt på jakt etter Taliban-krigere på flukt. (Foto: Scanpix/AP)
USAs utenriksminister Colin Powell sier at USA ikke vet om bin Laden fortsatt er i Afghanistan, heller ikke om han fortsatt er i live.

Kan være død

- Han kan fortsatt være i Afghanistan. Han kan også ha kommet seg til et annet land. Han kan være død for alt vi vet. Vi har ingen ny informasjon, sa Powell i TV-programmet Newshour with Jim Lehrer.

USAs president George W. Bush sa mandag at bin Laden vil bli funnet så snart sikten klarner.

Pentagon talsmann kontreadmiral John Stufflebeam sammenligner det å lete etter Al Qaida-medlemmene, med å lete etter en flue på en hund.

- Hvis du ser en, og fokuserer på denne ene, så vet du ikke hvor mange andre det er som slipper unna, sa han.

All slags informasjon

Til journalister sa USAs president Bush at amerikansk etterretning får forskjellige opplysninger om hvor Osama bin Laden oppholder seg.

Som hovedmistenkt etter terrorangrepene mot USA 11. september, hvor nesten 3 300 mennesker ble drept, er bin
Laden verdens mest ettersøkte mann.

- Vi får alle slags opplysninger. Alt fra at han er i en grotte, til at han har flyktet, til at han ikke har flyktet, og det er alle slags spekulasjoner, sa Bush om bin Laden.

Blair vil sende soldater

Storbritannias statsminister Tony Blair sier at Storbritannia vil sende inntil 1 500 soldater til en egen internasjonal fredsstyrke til Afghanistan. Blair sier også at britene er villige til å lede styrken.

Storbritannias utenriksminister, Peter Hain, sier at han håpet at styrken ville være på plass lørdag, om ikke fullstendig så i hvert fall delvis.

Lørdag 22. desember vil Afghanistans overgangsregjering tre i kraft. Sjefen for FNs fredsbevarende styrke har tidligere uttalt at en multinasjonal fredsbevarende styrke må være på plass innen overgangsregjeringen trer i kraft. (NTB)

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no