skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Spor av biologiske våpen

Amerikanske soldater skal ha funnet spor av biologiske og kjemiske våpen i fjellhulene der tilhengere av Osama bin Ladens Al Quaida nettverk har oppholdt seg. Det sier forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Publisert 16.12.2001 08:35. Oppdatert 16.12.2001 11:58.
Amerikanske soldater skal ha funnet spor av biologiske og kjemiske våpen i fjellhulene til bin Ladens nettverk (foto: EBU).
Amerikanske styrker har i løpet av de siste 24 timene funnet Al Qaida-dokumenter i en tidligere geriljabase sør i Afghanistan.

-Dokumentene testes for biologiske og kjemiske agenter, og for stråling, sier USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Han ville ikke kommentere hvorvidt det også var funnet våpen.

Tarnak Farms-basen omtales av Rumsfeld som spesielt interessant og står på en liste over 25-30 steder som er
systematisk gjennomsøkt av USA.

USAs forsvarsminister besøker amerikanske tropper på en flybase i det nordlige Afghanistan i dag. I går besøkte han flere andre land i regionen, men besøket i Afghanistan er holdt hemmelig til i dag.

Rumsfeld skal tale til de amerikanske og britiske soldatene som vokter den sovjetisk-bygde Bagram-basen nord for Kabul, ifølge en militær talsmann, Raymond Cordell.

Det blir første gang forsvarsministeren som leder krigen mot terror i Afghanistan, besøker landet. Besøket blir gjennomført under strenge sikkerhetstiltak.

Rumsfeld kom lørdag til Sentral-Asia der han har besøkt Aserbajdsjan, Armenia og Georgia. Han skulle søndag reise videre til Tasjkent, men besøket i Afghanistan har vært en godt bevart hemmelighet.

Skadde soldater

Flere amerikanske soldater skal ha blitt skadd i en eksplosjon, mens de ryddet flyplassen i Kandahar i Afghanistan, melder CNN. Eksplosjonene skjedde da soldatene ryddet bort eksplosiver etter Taliban- styrkene som var drevet bort fra flyplassen.

Det er fortsatt uklart hvor mange som ble skadd i eksplosjonen, men både helikoptre og militærkjøretøyer kom raskt til stedet for å ta hånd om de sårede.


Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no