skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Al Qaida-soldater forhandler fortsatt

Osama bin Ladens soldater i Tora Bora-fjellene i Afghanistan har ikke overholdt fristen til å overgi seg, ifølge kommandanten for en opposisjonsmilits. Soldatene forhandler om overgivelse.

Publisert 12.12.2001 06:51.
Likevel kommer det meldinger om at flere Al-Qaida-soldater har gått med på å overgi seg. Ifølge NBC News tror amerikanske myndigheter at de fleste lederne for Taliban og Al Qaida har rømt til Pakistan. USAs etterretning har imidlertid fått bekreftet at Osama in Laden fortsatt er i Tora Bora.

Al Qaida-krigerne, som kommer fra en rekke forskjellige muslimskeland, sier de vil overgi seg, men bare om de overlates til FN i nærvær av diplomater fra sine egne land, melder det afghanske nyhetsbyrået AIP.

En av kommandantene som jager Al Qaida-soldatene i Tora Bora-fjellene, Haji Mohammad Zaman, sa i dag tidlig at de hadde signalisert at de ville overgi seg innen fristen, etter over en uke med intens amerikansk bombing og militært press fra opposisjonsstyrkene. De møtte ikke, men innledet i stedet forhandlinger. Opposisjonen har stanset sine angrep så lenge samtalene foregår, ifølge Zaman.

Opposisjonsstyrkene i området har i de siste dagene drevet Al Qaida-krigerne tilbake til et stadig mindre område, høyt oppe i Tora Bora-fjellene. USA uttrykte likevel skepsis til meldingene om at Al Qaida-krigerne ville overgi seg, og gjorde det klart at offensiven vil fortsette. USA frykter at Osama bin Laden og hans krigere skal komme seg unna.

Oppsporet bin Laden

Amerikansk etterretning mener å ha oppsporet Osama bin Laden og noen av hans nærmeste menn i Tora Bora-fjellene, opplyse en amerikansk tjenestemann i dag. Et amerikansk fly slapp i helgen en enorm bombe på 7,5 tonn på en hule i Tora Bora-fjellene i det østlige Afghanistan i håp om å drepe medlemmer av bin Ladens al-Qaeda-nettverk, og kanskje bin Laden selv, ifølge Pentagon.

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no