skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bin Laden kjemper ved Tora Bora

Osama bin Laden kjemper ifølge Nordalliansen selv i spissen for tusen mann ved Tora Bora-fjellene.

Publisert 09.12.2001 20:50.
Det ble meldt om harde kamper mellom Nordalliansen og bin Ladens arabiske tilhengere i fjellområdet øst i Afghanistan, hvor USA tror den terrorettersøkte saudiaraberen befinner seg.
Soldater som kjemper mot Taliban nær Tora Bora i dag (foto:ap/scanpix)

- Osama har selv overtatt kommandoen. Han og rundt tusen av hans folk har klort seg fast i skogene i Spin Gar, etter at vi stormet alle deres stillinger i Tora Bora, sa Nordalliansens talsmann Mohammad Amin til nyhetsbyrået Reuters i dag.

- Vi er sikre på at han er her. De amerikanske flyene har regelmessig gjennomført voldsomme angrep for å drepe ham, og minst en av hans livvakter er drept i de svært harde kampene, sa Amin. Nordalliansen meldte i går at de bare trenger to til tre dager på å fakke bin Laden.
Anti-Taliban soldater ser på eksplosjoner etter at et amerikansk B-52 fly har sluppet bomber nær Tora Bora(foto: ap/scanpix)

Bin Laden-video

USAs visepresident Dick Cheney bekreftet i dag at han har sett nye videoopptak som knytter bin Laden til terrorangrepene mot USA 11. september. Ifølge avisen Washington Post ble opptakene funnet i et privat hjem i den afghanske byen Jalalabad.
Visepresident Dick Cheney på vei ut av fjernsynsstudio i dag(foto: ap/scanpix)

I det 40 minutter lange videoopptaket forklarer bin Laden at han trodde bare etasjene over punktene der flyene traff i World Trade Center, skulle bli ødelagt, sier ikke navngitte kilder til avisen. Opptaket viser bin Laden i samtale med en annen person, sannsynligvis en muslimsk skriftlærd, uttalte Cheney i et intervju med fjernsynskanalen NBC.

- Slik det har blitt forklart for meg, er det helt åpenbart at bin Laden viser stor kjennskap til det som skjedde, og det er ingen tvil om hans ansvar for angrepet 11. september, sa Cheney. Amerikanske myndigheter har ennå ikke bestemt om opptakene skal offentliggjøres.

Ikke tegn til Omar

Hvor Talibans øverste leder mulla Mohammad Omar befinner seg, er høyst usikkert, men USA mener uansett at han ikke har greid å flykte fra landet.

- Både Osama bin Laden og mulla Mohammad Omar befinner seg i Afghanistan, sa USAs forsvarssjef Richard Myers i dag. En pakistansk dagsavis skriver i dag at Omar skjuler seg i fjellene like utenfor Kandahar hvor talibansoldater kjemper harde kamper mot styrkene til Hamid Karzai, mannen som skal lede overgangsregjeringen fra 22. desember.


Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no