skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

CIA bekrefter drept agent

CIA bekrefter at en CIA-agent ble drept under fangeopprøret i et fort ved den nordafghanske byen Mazar-i-Sharif i helgen.

Publisert 28.11.2001 18:31.
Han er den første amerikaneren som er bekreftet drept i den amerikanske militæraksjonen mot Afghanistan. CIA-sjef George Tenet sa at CIA-tjenestemannen Johnny Mike Spann var der han ønsket å være da han ble drept: i frontlinjen for å tjene sitt land.

Levningene av krigsfangene som ble drept i fangeopprøret ved Mazar-i-Sharif ble i dag overlevert Røde Kors, som skal gravlegge dem. Bernard Barrett, talsmann for Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Kabul, fortalte at de har forhandlet med Nordalliansen for å få utlevert likene.

Overleveringen begynte i dag og vil fortsette i morgen. Likene vil bli fotografert og nummerert før de blir begravet, slik at pårørende kan finne dem igjen dersom de ønsker det.

Barrett sa at Røde Kors ikke vil offentliggjøre hvor mange lik som blir utlevert, men ifølge Nordalliansen ble 450 fanger drept i opprøret som begynte i festningen Qala-e-Jangi søndag. Amnesty International sa i går at de ønsker en gransking av hva som skjedde under det tre dager lange opprøret.

Nordalliansen brukte stridsvogner og maskinvåpen mot opprørerne, mens amerikanske fly bidro med bomber.
Fangene inkluderte utenlandske Taliban-tilhengere, blant annet fra Pakistan, Tsjetsjenia, Usbekistan og arabiske land.

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no