skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

USA avviser forhandlinger

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld avviser forhandlinger med Taliban om fritt leide for Taliban-leder mullah Omar fra byen Kandahar sør i Afghanistan.

Publisert 19.11.2001 19:26. Oppdatert 19.11.2001 20:46.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Donald Rumsfeld sa i kveld at han ikke vil forhandle om å la Talibans åndelige leder mulla Mohammad Omar reise fra byen Kandahar sør i Afghanistan. - Ville vi med vitende vilje la ham forlate Kandahar? Svaret er nei, sa Rumsfeld i kveld.

Han sa at USA ikke var innstilt på å forhandle om overgivelse. Taliban skal ha forsøkt å forhandle fram en mulighet til å få forlate Kandahar og provinsen Kunduz i nord, som er de siste områdene under Talibans kontroll.

USA har trappet opp jakten på Osama bin Laden og Taliban-lederne, og har sendt flere soldater til det sørlige Afghanistan de siste dagene.

Det opplyser en talskvinne for Pentagon, som likevel sier at det likevel bare dreier seg om noen få hundre soldater.

Det har i dag vært harde kamper i og rundt byen Kunduz. Amerikanske bombefly har i dag gått til intense angrep mot mål i byen, der opptil 30.000 talibansoldater har forskanset seg. Forsøk på å få talibansoldatene til å overgi seg har ikke gitt resultater.

Samtidig sier EU at deres bistand til gjenoppbygging i Afghanistan vil være avhengig av den nye regjeringens vilje til å respektere menneskerettighetene. På et møte i Brussel i dag understreket de 15 utenriksministrene i EU at de som overtar makten etter Taliban, må respektere både menneskerettene og folkeretten hvis de skal få hjelp til å bygge opp landet igjen.

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no