skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Ber FN holde seg unna

Afghanistans tidligere president og nordalliansens leder Burhanuddin Rabbani ber FN holde seg unna, når en ny regjering skal dannes. Det gamle regimets president kom i dag tilbake til Kabul, for første gang på fem år.

Publisert 17.11.2001 11:57. Oppdatert 17.11.2001 17:51.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Rabbani ble drevet ut av Kabul av Taliban-soldater for fem år siden. Ifølge Reuters kom han i dag inn til byen fra en av Nordalliansens baser i Pansjerdalen nord for byen, i spissen for en lang kortejse av biler.

Rabbani og hans regjering har hele tiden mens Taliban har kontrollert mesteparten av landet, likevel vært anerkjent av FN og alle land bortsett fra Pakistan som Afghanistans rettmessige leder.

Ønsker samlingsregjering

Rabbani sier i dag at han og Nordalliansen ikke vil klynge seg til makten, men at de ønsker en bredt sammensatt regjering så snart som mulig.

- Vi er kommet til Kabul for å skape fred, sier Rabbani, og forklarer at de vil ønske alle fredelig innstilte afghanere og alle afghanske intellektuelle i eksil velkommen.

Nordalliansen vil ifølge Rabbani respektere en regjering som blir oppnevnt at et tradisjonelt afghansk eldsteråd som kan samle seg i Kabul. Verdensorganisasjonen FN ønsker derimot samtaler om fremtiden for landet på et nøytralt sted.

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no