skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Forsvarer fortsatt bombing

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) forsvarer fortsatt bombing av Afghanistan, men sier at Norge aktivt vil arbeide for forbud mot klasebomber i de rette fora.

Publisert 07.11.2001 11:11. Oppdatert 07.11.2001 20:33.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Bombeangrepene mot Afghanistan fortsetter med uforminsket styrke.
- Jeg skal formidle den uroen som finnes rundt om i Norge til mine kolleger fra andre land, men vi må ikke glemme 11. september. Da drepte terrorister bevisst 6000 mennesker, sa Bondevik i den nye stortingssesjonens første muntlige spørretime i dag.

SV-leder Kristin Halvorsen åpnet runden om bombingen av Afghanistan og viste til at landsstyret i Kristelig Folkeparti enstemmig har oppfordret regjeringen til å ta opp bruken av klasebomber med USA.

SV-leder Kristin Halvorsen vil ha slutt på bruk av klasebomber.

Halvorsen kritisk

- Statsminister hadde åpenbart ikke det samme behov for å pålegge utenriksministeren å gjøre dette. Mener Bondevik virkelig at regjeringen arbeider aktivt for å stanse bruken av klasebomber når utenriksministeren i forbifarten nevner dette overfor sine amtalepartnere i USA, spurte Halvorsen.

Bondevik repliserte at samarbeidsregjeringen vil følge opp Stortingets vedtak i Nedrustningskonferansen i Genéve og i arbeidet med konvensjonen om inhumane våpen.

FN ikke på sidelinjen

Statsministeren understreket at FN ikke skal settes på sidelinjen i kampen mot terrorisme, men ha en sentral rolle i arbeidet for å stanse krigshandlingene og gjenoppbygge landet.

- Vi ønsker ikke et USA-basert styre etter Taliban, men et Afghanistan-basert styre, sa Bondevik.

Forstår bekymringen

Bondevik la til at han godt forstår den uro og bekymring som kommer til uttrykk rundt om i Norge.

- Ett tapt liv er ett for mye. Krigshandlinger er vanskelig og kan bare forsvares som siste utvei for å begrense terrorens herjinger. Hvis samarbeidet mot terror sprekker, åpner vi bare for nye anslag, sa Bondevik.

(NTB)

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no