Skilletoppknapp fylkesleksikonSkilleNynorsk mediesenter GUL logo toppknapp 115pSkilleLokalradio på internett toppknappSkille_slutt
Val 2003 Sogn og Fjordane 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sogn og Fjordane > Val 2003 Sogn og Fjordane
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK SOGN OG FJORDANE I LYD OG BILETE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Sogn og Fjordane
Boks 100,
6800 FØRDE
Tlf: 57 72 42 42
Distriktsredaktør

 

– Senterpartiet eit byparti

– Senterpartiet er blitt eit parti for byfolk, meiner Framstegspartiet sin listetopp til fylkestinget, Jostein Kvalsvik.

Publisert 08.09.2003 09:37. Oppdatert 08.09.2003 14:15.
Av Kjetil Gillesvik og Ivar Longvastøl

Det er Senterpartiet sitt forslag om å late kommunane få behalde meir av skatteinntektene som får FrP-politikaren til å reagere. Kvalsviks poeng er at forslaget først og fremst vil tene tettbygde kommunar.

100 millionar meir

Med sine djupe røter i bonderørsla og utkantene har ikkje Senterpartiet for vane å bli kalla et byparti, men det er nettopp det Frp sin førstekandidat no gjer. For Jostein Kvalsvik går hardt ut mot Liv Signe Navarsete (Sp) sitt forslag. Senterpartiets forslag vil gje kommunane i Sogn og Fjordane kring 100 millioner meir å rutte med.
Liv Signe Navarsete er naturlegvis usamd med Jostein Kvalsvik i at Senterpartiet er blitt et byparti. Men ho vedgår at forslaget vil favorisere dei store byane.

Mest til Florø

- Skilnaden mellom FrP og Sp sin politikk er at vårt forslag vil gje alle kommunane ein inntektsauke. Men det er eit poeng at dei store vil få mest. Hornindal vil til dømes få to millionar kroner og Florø vil få 23 millionar, seier Liv Signe Navarsete.

Siste saker:
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Ordførarkabalane er lagt

Ordførarkabalen er klar i alle kommunane i fylket. Her kan du få oversikten over alle kommunestyra og ordførarar i fylket etter valet i haust.
LES OM VALET I KOMMUNEN DIN

Alle artiklane frå Val 2003

Her kan du sjå den oppdaterte lista over alle artiklane frå valet 2003 i Sogn og Fjordane (klikk "Meir"):

Skråblikk på valet

Det er som oftast røynde, gråspetta menn som meiner og synsar når det er valkamp og val. Vi ba den yngste jenta i redaksjonen vår om å ha skråblikk på valkampen.

Eit spørsmål om å vere interessant

Då staten tok over sjukehusa mista fylkespolitikarane i Sogn og Fjordane sitt beste virkemiddel for å gjere seg interessante for folk flest i fylket. Det store spørsmålet er korleis dei skal gjere seg interessante i framtida.

Møt politikarane på internett

Nettmøta kan du følgje direkte på valsidene våre på internett. Svara frå politikarane finn du etterkvart her.

Heimesidene til partilaga

Her finn du lenkjer til dei politiske partia som stiller lister i Sogn og Fjordane.

Kommune- og fylkestingsval 15. september

Kommune- og fylkestingsvalet i 2003 skal haldast måndag 15. september. På desse sidene kjem artiklar frå Sogn og Fjordane om valet. Framfor valet er det gjort ei rekkje endringar i Vallova:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no