skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Gull til Riise

John Arne Riise får tildelt mye gull om dagen. I dag får han gullklokka for 25 spilte a-landskamper som en av de yngste spillerne gjennom tidene, og på lørdag får han gull på ringfingeren når han gifter seg med sin Guri.

Publisert 11.06.2003 10:25. Oppdatert 11.06.2003 11:53.
Riise er bare 22 år, men allerede i dag mot Romania kommer han til å spille sin landskamp nummer 25. Dermed blir han den fjerde yngste spilleren gjennom tidene som får denne utmerkelsen. De tre andre er Roald "Kniksen" Jensen, Svein Grøndalen og John Carew.

Debuterte mot Island

Riise fikk sin debut for Norge mot Island på La Manga vinteren 2000. Den gangen var ikke alle proffene med, men til Sunnmørsposten sier han at det var artig og bli tatt ut til sin første a-landskamp, og at det var spesielt å oppleve nasjonalsangen før kampen.

John Arne Riise var spent før EM-uttaket i 2000.

Stort å bli tatt ut til EM

Riise sitt beste minne fra landslagsårene så langt, er uttaket til fotball-EM i 2000. Jeg var selv som journalist hjemme hos John Arne da han fikk beskjed om uttaket direkte på radio, og det er liten tvil om at det var en glad gutt som hørte sitt navn opplest blandt de som var tatt ut til å representere Norge i Norge sitt første Europamesterskap noen gang.

Setter han rekord?

Det er Torbjørn Svendsen som har rekorden i antall spilte landskamper for Norge. Han har spilt 104, og nærmest til å slå denne rekorden er landslagskaptein Henning Berg, men da må Norge komme seg til EM i tilfellet. Dersom Riise fortsetter i det samme tempoet i årene fremover, vil nok han komme til å toppe adelskalenderen over de som har spilt flest landskamper for Norge om noen år.

Proff siden 1998

Ikke bare får Riise gull-klokka i ung alder, han ble også proffesjonell i ung alder. Allerede i 1998 ble han proff i Monaco. Mange mente at han var altfor ung den gangen, men Riise viste at han kunne, alderen til tross, og han ble blandt annet fransk seriemester med Monaco.
I juni 2001 lokket nye utfordringer for ålesunderen. Den engelske storklubben Liverpool sikret seg tjenestene til Riise, som blandt annet har opplevd å vinne ligacupen med Liverpool, og han har også fått ett seriesølv med klubben så langt i karrieren.

På lørdag får John Arne sin Guri.

Nå venter bryllup

Høydepunktene i Riise sitt liv er slett ikke over etter landskampen mot Romania i kveld. På lørdag venter nok det største så langt. Da skal han nemlig gifte seg i Borgund-kirka i Ålesund med sin Guri Havnevik. Over 200 gjester er ventet til selskapet, blandt de landslags-sjef Nils Johan Semb, og Liverpool-kaptein Sami Hyypia.
Riise og Havnevik har et barn så langt.

Av Rune Hustad, NRK Møre og Romsdal

Siste saker:
Flere saker: ALT OM SUNNMØRE
Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no