skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 
John Arne Riise på treningsfeltet til Brøndy IF onsdag. På lørdag kan Riise bli den yngste som har spilt 50 landskamper for Norge. Det norske landslaget møter Tsjekkia i playoff-kamp på Ullevaal stadion lørdag. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)
John Arne Riise på treningsfeltet til Brøndy IF onsdag. På lørdag kan Riise bli den yngste som har spilt 50 landskamper for Norge. Det norske landslaget møter Tsjekkia i playoff-kamp på Ullevaal stadion lørdag. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)

Tidenes yngste runder 50 landskamper

John Arne Riise rundet 25 år i september. Er han på banen mot Tsjekkia lørdag, runder han 50 landskamper som tidenes yngste.

Publisert 09.11.2005 19:23.
Liverpool-proffen likte dårlig at han var ute av landslaget en periode og gikk glipp av kamper med flagget på brystet. Det er drøyt to år siden «slagene i Drammen», som ødela for både laget, Riise og John Carew.

– Først må jeg bli tatt ut på laget mot Tsjekkia for å få kamp nummer 50. Er jeg på banen lørdag, er jeg tidenes yngste, og det er utrolig inspirerende, sier Riise til NTB. Etter tirsdagens trening i Brøndby tyder alt på at han er det.

Lørdag er Riise 25 år og 48 dager gammel. Han tar steget forbi Svein Grøndalen, som var 25 år og 264 dager da han rundet milepælen 50.

Carew, Erik Thorstvedt, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen og dagens assistenttrener Stig Inge Bjørnebye følger på de neste plassene.

– Det er en stor ære. Da jeg spilte min første, tenkte jeg at det tar laaang tid å runde 50, men nå er jeg der og det føles veldig godt, fortsetter Riise, som til nå har fem nettkjenninger for Norge.

Kan se tilbake

Ålesund-gutten sikter seg nå inn på rekorden til Thorbjørn Svenssen på 104 kamper. Den er i høyeste grad innen rekkevidde.

– Jeg setter meg alltid mål jeg føler jeg har mulighet til å nå. Sjansen er der hvis jeg holder nivået, og da bør rekorden være innen rekkevidde, mener Riise.

– Hvor mye betyr det å ha navnet sitt på toppen av en slik statistikk?

– Jeg kan tenke meg at alle spillere som har lagt opp liker å se tilbake på hva de har prestert. Jeg er seriemester i Frankrike og har vunnet mesterligaen med Liverpool. Det er viktig å ha ting å se tilbake på, og rekorden til Svenssen er et mål for meg.

Etter en tung periode med hardt mediekjør rundt tekstmeldingene han sendte til mange av Norges vakreste kvinner, raske og dyre biler og agenter som angivelig ikke gjorde jobben sin, har Riise igjen fått fotfeste.

– Jeg har det lettere nå. Jeg har brukt mye tid på å få disse tingene ut av verden. Nå har jeg ryddet alt utenomsportslig av veien og inngått nye avtaler med folk jeg kan stole på. Det gir meg trygghet på banen også, jeg er på vei tilbake, fastslår rødtoppen, som tidligere i år toppet karrieren med mesterligatriumf.

Riise har sprudlet på de to første treningene i Danmark.

– Holde nivået

Rekorden til den gamle Sandefjord-kjempen Svenssen har stått i årevis. Flere spillere har mislyktes i å nå milepælen.

Henning Berg ga seg på 100 kamper. Erik Thorstvedt kom ikke lenger enn til 97. Øyvind Leonhardsen og Kjetil Rekdal stoppet på henholdsvis 86 og 83 kamper.

– Jeg vil gjerne stå igjen som en folk husker for å ha spilt flest landskamper og blødd for Norge, men det må jobbes hardt for å fortjene en slik posisjon. Jeg skal gjøre mitt ytterste.

Riise er også en av få norske spillere som har scoret på Tsjekkias suverene landslagskeeper Peter Cech.

– Jeg gjorde det attpåtil i en cupfinale, men jeg måtte hente fram en skikkelig suser for å få ballen inn. Jeg drømmer om å gjøre det en gang til, spesielt i en av de to neste kampene. Det hadde vært fantastisk morsomt.

Cech har et strålende forsvare foran seg i Chelsea, noe Riise mener er en svært medvirkende årsak til at keeperen klarer seg så godt i engelsk eliteserie.

– Han har en fordel der, men det gjenstår å se hvor god han er bak det tsjekkiske forsvaret. Jeg tror vi har gode muligheter til å lure inn et par scoringer, sier Riise. (©NTB)

Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no