Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
UKAS ALBUM – UKE 9
Bertine Zetlitz: ”Sweet Injections”
Bertine Zetlitz er nok et godt eksempel på at mange de beste popplatene lages av artister som egentlig holder på med noe helt annet.

Bertine Zetlitz ”Sweet Injections” (Capitol/EMI)

Med ”Girl Like You” har Bertine scoret sin første reelle hit. Med ”Sweet Injections” har Zetlitz for første gang også fått det til på et helt album. I alle fall nesten. De fjærlette, stramt selvsikre og aspeløvskjøre sangene på Injections er popmusikk av aller beste merke.

Ikke syk nok

Dagens Næringslivs anmelder påpekte det så korrekt: Bertine Zetlitz er ikke
syk nok til å gjøre seg gjeldende på det avantgardistiske loftet der Björk og Tori Amos er utagerende herskerinner. Men på sitt beste er hun garantist for substans i den reinspikka popmusikken. Med andre ord; Bertine er best når hun er ustreit innenfor streite rammer. Singelen ”Girl Like You” er et skoleeksempel på det. Bertines vokal - kjølig, distansert og fyllt av uro - står perfekt til Richard X’ elegante electropop-produksjon. Det er også de andre utpreget poppete låtene på ”Sweet Injections” som står ut, for eksempel den fandenivoldske og
Alle bildene er fra www.bertine.net, så det så.
jentefrekke åpningslåta ”For Fun”, den lengselsfulle andresingelen ”Twisted Little Star” eller den alternative gla’-låta ”Wild Kisses”. Artisten Bertine Zetlitz har et tykte som kalkulert og distansert, men menneskeligheten og sårbarhaten hun viser i ”Sickest Girl” er det svært få som gjør henne etter.

Ikke som de andre

Bertine Zetlitz er ikke som andre popjenter. Hun er ikke en A4-listeberte selv om sangene hennes er mer rettlinjede i dag enn på de to første platene. Hun framstår tvert i mot som en ener når hun forener sin egenart, sin skarphet og sin eventyraktige stil med produsenter fra øverste hylle. Og den beste popmusikken lages gjerne av folk med et litt annet ståsted. Så vidt forskjellige norske artiser som Röyksopp, Silje Nergaard og Paperboys beviser det.

Personlig har jeg større problemer med de mer inadvendte låtene som avslutter ”Sweet Injections”. Lekre lydkulisser uten særlig mye interessant innhold. Unntaket er den tunge, intense rapporten fra mørkets pikerom, ”Let Armies Loose”. Men ellers er budskapet til Bertine: Hold deg til popen. Du tilfører hitlistene substans.

Av Håkon Moslet, musikksjef Petre


Publisert 26.02.2003 12:47


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no