Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u 19)
Goldfrapp "Black Cherry"
Kraftwerk med klitoris! Electro med pophjerte! Myktechno fra Goldfrapp er Ukas Album på Petre.

Når noe er elektronisk og maskinelt samtidig som det er sexy og svett i 2003 er det veldig trendy. Men Goldfrapps nye plate er først og fremst ekstremt bra.
De har kvitta seg med plystringa. De har flytta synthene sine inn i studio, forlatt hytta de spilte inn "Felt mountain" på og gått inn i svette klubblokaler med et ukjent antall synthesizere. Ukas album leveres av britiske Goldfrapp og heter "Black Cherry".

Sexy, tøft og nytt

Se for deg en tjukk kabel som går ut av en synthesizer. Kabelen har et kraftig, gult gummilag rundt alle ledningene inni. Gummien er lett klebrig av varmen inne på en svett danseklubb. Litt sånn høres Goldfrapp i 2003 ut.
Store deler av Black Cherry preges av at Alison Goldfrapp ville gjøre noe sexy, noe tøft og nytt. Noe annet enn Felt Mountain. Noe som har fått NME - den der tabloide engelske musikkblekka - til å kalle henne for "Kraftwerk med klitoris". De vil vel ha fram at vokalisten og kunstneren er jente. Og at Black Cherry er en plate om sex. Ah! Blant annet.

Dro på hytta

Etter å ha samarbeida med tecnhoguru Orbital i 1994, sang Allison Goldfrapp på Trickys debutplate. Så møtte hun mannen med synthesizerne, Will Gregory, og de dro ut i en hytte og lagde Goldfrapps første album, Felt Mountain. Noen mener at Allison på den nye plata har skapt seg en figur. Figuren synger om tog, om svarte kirsebær og honning - men høyst sannsynlig er alt dette bilder for noe annet og mørkere som strømmer gjennom menneskene.

Et eventyr

I tillegg til å grave seg djupt inn electroen og lyden av kabler, har Goldfrapp beholdt litt av naturopplevelsen fra sin forrige plate. Du kan liksom se bjørka stå i bakgrunnen. Så først og fremst er kanskje Goldfrapp et eventyr. Det var en gang en duo som kunne ta deg til et land der du både ville pule og kjenne brisen i håret samtidig. Det var veldig fint. Og selv om de lever lykkelig alle sine dager, er det mye rot og tull i Goldfrapp-land også.

Av Siri Narverud Moen, Kaliber
På nett av Amund Simensen, NRK UpunktPublisert 05.05.2003 15:37


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no