Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 5
Furia: "...and then we married the world"
Nok et etterlengtet norsk debutalbum ute! Etter flere radiohit-er og og en lovende EP er endelig "...and then we married the world" i salg. Og jentene fra Os innfrir; Furia gir dere Ukens Album uke 5 i Petre.

Furia: "...and then we married the world" (MTG)

Etter mye radiospilling og et godt liverykte er det altså nå også klart for erobring av platekjøperne. Og det har Furia god sjanse til å klare, "...and then we married the world" er et gjennomført, variert og låttskrivingsmessig godt album som bør treffe et bredt, rockeinteressert publikum.

Vestlandsmelankoli

Det er en mollstemt gifteklar gjeng vi møter på dette tolvspors albumet. For etter det usedvanlig glade åpningssporet "Superlove vibrations" (som du garantert har hørt på denne kanalen) er det mye gitartristesse Furia gir oss her. Noe som slettes ikke er å forakte. Hør for eksempel låter som "Blame", "Heart of summersoul" og "Pictures" - friske, bittersøte melankolidrypp av en kvalitet som slettes ikke skulle tilsi at Furia er debutanter i albumformatet.

Med Bergenshjelp

Hvis du vil ha noen referanse-

punkter, kan vel forsøksvis walisiske Catatonia og bergenske Poor Rich Ones nevnes. Sistnevnte på flere måter, siden PRO-medlem Bjarne "Blue" Ludvigsen har produsert dette albumet og vokalist William Hut også er innom og drar noen vokallinjer. Forøvrig er ikke dette et lett stykke musikk å båssette, så jeg forsøker meg med noen adjektiv i stedet: varmt, inderlig og muskuløst. Dernest kan du nå heller høre selv.

Scene-Furia

Men Furia er vel mest av alt et liveband. Zoom-seier i 2001 og opptreden på franske MIDEM (eneste usignerte norske band) er bra indikasjoner på dette, og snart kommer de til en konsertscene nær deg. Og siden du naturligvis også skal kjøpe dette albumet, går du altså en melodisterk Furia-vår i møte.

Av Jørgen Hegstad, musikkprodusent i Petre.


Publisert 27.01.2003 13:01


hvit pixel 1 x 1
LENKER
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no