Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 50: The Polyphonic Spree
"Rundt tyve smilende mennesker i hvite kjortler med hender og ansikter vendt mot himmelen." Joda, dette kan høres ut som en arketypisk fremstilling av en gladkristen kult, men i dette tilfellet er dette beskrivelsen av Texas-bandet The Polyphonic Spree - et nytt og særdeles interessant skudd på indiepopstammen. Og Ukens Album her i Petre.

The Polyphonic Spree: "The beginning stages of.." (Good/Warner)

Ut av grungen, inn i kjortelen

Da vokalist og frontmann Tim DeLaughter la ned grungepopbandet Tripping Daisy (noen husker kanskje låten "I got a girl"?) i 1999 etter at bandmedlemmet Wes Berggren døde av en overdose, samlet han sammen en gjeng med ca. tyve venner til et nytt bandprosjekt.

Disse endte opp med navnet The Polyphonic Spree, og debutalbumet "The beginning stages of.." ble spilt inn i løpet av tre dager. Resultatet har blitt et varmt, substansielt og annerledes popalbum.

Massivt og melodiøst

The Polyphonic Spree blander og stjeler uhemmet fra ulike deler av musikkhistorien. Med sitt ensemble bestående av ca. ti korister og en hop med mennesker som spiller alt fra tuba til fiolin til harpe, og med DeLaughters gode meloditeft i bunnen har dette blitt et album som bør favne om mange av de musikkinteresserte blant oss.

Og da spesielt de som allerede beveger hodet anerkjennende til band som Mercury Rev, Of Montreal, Flaming Lips, The Minders, Beach Boys, Beulah, Elf Power, Grandaddy+++.

Frem med superlativene

"The beginning stages of.." er storslagent og vakkert - eller, la oss liksågodt ta frem anmeldersuperlativet "livsbejaende". Poenget er uansett at dette er musikk som løfter lytterens stemning og dette fullstendig uten baktanker.

Man sitter kanskje ikke igjen som et bedre menneske etter en dose med The Polyphonic Spree, men man sitter definitivt igjen som et mer muntert et. Bare hør låter som "It's the sun", "Hanging around the day part 2" og "Light & day / reach for the sun", og du vil skjønne hva jeg her vil frem til. The Polyphonic Spree har herved slått et slag for storbandspopen, og med dét levert et album vi i Petre synes du skal lytte ekstra til - både to og tre ganger.

Kjøp denne samtidig som du likevel er i butikken for å raske med deg hele back-katalogen til Of Montreal og Elf Power..


Vv Jørgen Hegstad, musikkprodusent i Petre. Riktignok uten blomster i håret (pollenallergi).


Publisert 09.12.2002 12:26 - Oppdatert 09.12.2002 12:33


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no