skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Margaret Berger

Margaret Berger (Foto: Per Heimly)
Margaret Berger (Foto: Per Heimly)
Norsk pop-vokalist, f. 1985, debuterte i 2004. Andreplass i IDOL 2004.

Publisert 15.10.2004 13:30.
Av Rune Johansen.

Margaret Berger ble født 11. oktober 1985 og vokste opp på Hitra utenfor Trondheim. Margaret begynte i gospelkor som barn og har senere dirigert voksenkor.

Sine første låter skrev hun som tolvåring. Under gymnas-tiden på musikklinja på Heimdal VGS startet hun duoen Melted og bandet Slim Void der hun figurerte som låtskriver og vokalist.

IDOL 2004

Blant Margarets favoritt-artister er den canadiske rockedronningen Alanis Morissette. En av Morissettes låter, ”Uninvited”, var Margarets finalebidrag i IDOL 2004 der hun havnet på andreplass.

Den landsomfattende IDOL-turneen gikk uten Margaret, men andreplassen sikret trønderjenta platekontrakt med BMG. Debutsingelen, ”Lifetime Guarantee”, var skrevet i samarbeid med Jonny Sjo og Kim Ofstad fra D’Sound, samt produsent Hans Jørgen Støp fra Locomotives. Melodien ble A-listet av NRK P3 og C-listet av NRK P1.

Chameleon

Albumet ”Chameleon” ble utgitt i begynnelsen av oktober 2004. Berger og Støp hadde skrevet mesteparten av musikken, og Støp hadde delt produsentansvar med Espen Berg (D’Sound, Briskeby, DumDum Boys).

Mottakelsen i pressen var jevnt over hyggelig. Variasjonen i settet og den mindre kommersielle siden ble trukket fram som et fortrinn framfor andre IDOL-utgivelser. ”Chameleon” debuterte med 4. plass på VG Lista Topp 40, og var dermed den mest populære norske platen på hit-listen.

Album

Chameleon (BMG - 2004)

LENKER
Bakgrunn: Margaret Berger (15.10.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MARGARET BERGER

Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no