Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46
 

Franske spillere ber om ny formasjon

Frankrikes lagkaptein Marcel Desailly og playmaker Zinedine Zidane har ifølge avisen L'Equipe gått til landslagssjef Jacques Santini og bedt ham om å endre formasjon.

Publisert 20.06.2004 16:11.
Zinedine Zidane vil ha ballen mer. (Foto: AFP/Scanpix)
Avisen skriver at Desailly og Zidane diskuterte med Santini i en time fredag og ba om at 4-4-2-formasjonen laget har brukt de to siste årene skal endres før kampen mot Sveits mandag.

Frankrike har hatt suksess med formasjonen, vant alle åtte kvalifiseringskamper og er nå ubeseiret i 20 kamper, men laget har slitt i begge sine første EM-sluttspillkamper.

Frankrike benyttet som regel 4-2-3-1-formasjon da laget vant VM i 1998 og EM i 2000, men byttet den ut da Santini overtok ansvaret etter VM-fiaskoen for to år siden.

Studert av motstanderne

Zidane skal være ivrig etter å få en mer sentral rolle der han kan utfolde seg mer. Han spiller nå på venstresiden på midtbanen.

Treneren lyttet nøye til de to spillerne, men han ga ikke noe umiddelbart svar, skriver L'Equipe.

Santini har antydet at han vurderer å endre formasjon.

- Våre motstandere har studert oss nøye og vet hvordan vi pleier å spille. Kanskje gjør jeg endringer, men jeg vil først snakke med spillerne. Det er ikke sikkert at en endring vil få tilbake flyten i spillet vårt, men det kan være interessant å gjøre små justeringer eller iallfall vurdere det, sa han.

(NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FRANKRIKE
Siste saker:
Flere saker: ALT OM EURO 2004

 
Connection time-out
Connection time-out
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no