Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46

Heldige Frankrike reddet uavgjort

Et reservepreget kroatisk lag rystet Frankrike med to raske mål, før David Trezeguet klarte å utligne til 2-2.

Publisert 17.06.2004 22:45. Oppdatert 17.06.2004 23:03.

Frankrike - Kroatia 2-2

Silvestre og Zidane hadde god grunn til å juble selv om det bare ble ett poeng. (Foto: Scanpix)
Zinedine Zidane fortsatte der han slapp mot England, og sto bak Frankrikes tredje strake dødballmål. Fra god frisparkposisjon sendte han ballen i retning til side for mål, men fikk se at ballen smatt inn bak Kroatias sjanseløse målvakt Tomislav Butina etter å ha skiftet retning i uheldige Idor Tudor.

Frankrike gikk til pause med 1-0 og hadde tilsynelatende full kontroll på kampen og hele gruppe B. Men de regjerende mesterne våknet ikke før langt ut i annen omgang. Og da hadde allerede rødrutede Kroatia snudd kampen.

Dado Prso har satt ballen bak en sjanseløs Barthez i Frankrikes mål. (Foto: Scanpix)
Halvannet minutt ut i annen omgang forårsaket Michael Silvestre sitt andre straffespark i EM da han la ned Giovanni Rosso i eget felt. Milan Rapaic lyktes der David Beckham feilet, nemlig fra 11-metersmerket ansikt til ansikt med Fabien Barthez.

Knappe fem minutter senere dunket Monaco-spissen Dado Prso Kroatia i ledelsen etter svakt stopperspill av Marcel Desailly.

Hands reddet Frankrike

Kroatene øynet håp om en EM-sensasjon og et glitrende utgangspunkt før den siste gruppespillkampen mot England, men kom ned på jorden etter et tilbakespill som David Trezeguet plukket opp. Med god hjelp av hånda si vant franskmannen duellen med keeper Butina, og satte ballen i åpent mål.

Begge lagene hadde store muligheter til å avgjøre kampen i sluttminuttene, men ble stående med sine to mål. Frankrike hadde vært klare for kvartfinalen med seier, men må nå ta minst ett poeng mot Sveits for å være sikret avansement. Kroatia er avhengig av seier mot England.