Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46
 

Rørt gresk kaptein

Lagkaptein Theo Zagorakis var en av de store spillerne da Hellas ble europamester. Etterpå snakket han om store følelser.

Publisert 05.07.2004 00:32. Oppdatert 05.07.2004 00:34.
Kaptein Theodoros Zagorakis med pokalen. (Foto: AP/Scanpix)
- Jeg har ikke ord for å beskrive det jeg føler. Vi beviste at den greske ånden fortsatt lever. Det er den største gaven Gud ga oss, sa han etter å ha fått trofe som banens beste spiller.

- Det vi har gjort her i Portugal er en stor bedrift, som det våre forfedre gjorde. Dere kan ikke forestille dere hva som foregår inne i garderoben nå, all gleden der inne. Og selvsagt dedikerer vi dette trofeet til grekere over hele verden, sa den knalltøffe duellspilleren.

- Jeg tror vi har gitt dem mer enn glede. Vi har gitt dem en stor stolthet som de vil bære med seg videre.

Zagorakis har en fortid i engelsk eliteserie med Leicester, men spiller nå for AEK som trues av konkurs. Men søndag var alle slike bekymringer glemt.

Lenge etter at kampen var slutt, pokalen var utdelt og siste portugiser hadde tuslet i garderoben, sto de greske spillerne foran 15.000 ekstatiske tilhengere i svingen og lot seg hylle.

Helt tomt

Zagorakis ble spurt hva han tenkte rett før han fikk løfte pokalen.

- Jeg tenkte ingenting, det var helt tomt. Jeg ville bare ha pokalen og løfte den, sa han.

Før EM hadde Hellas aldri vunnet en kamp i et EM- eller VM-sluttspill. Forrige gang landet var med, i USA-VM for ti år siden, ble det 0-10 på tre kamper.

Zagorakis ble bedt om å fortelle hva som skiller dagens lag fra de tidligere.

- Det er en stor prestasjon bare å komme til sluttspill, derfor fortjener også lagene fra 1980 og 1994 gratulasjoner. Men det er forskjeller, og dere så dem kanskje selv. Siden vi kom til kvartfinalen har hver kamp vært en cupfinale for oss, sa 32-åringen som fortsatt aldri har scoret et landslagsmål etter 95 kamper.

Men det spiller ingen rolle, for han er kaptein på europamesteren.

(NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELLAS
Siste saker:
Flere saker: ALT OM EURO 2004

 
Connection time-out
Connection time-out
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no