Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46
 

Rehhagel taus om framtiden

Otto Rehhagel syntes bare det var hyggelig å bli sammenlignet med en gresk gud. Men han ville ikke snakke om framtiden etter å ha ført Hellas til EM-gull.

Publisert 05.07.2004 00:45.
Otto Rehhagel ved siden av pokalen. Nå ønsker tyskerne at han skal trene dem til en ny pokal på hjemmebane om to år. (Foto: AFP/Scanpix)
- Vi har oppnådd noe vidunderlig, og det vil være fatalt om jeg nå sier ett ord om noe annet. Nå skal spillerne få reise tilbake til hotellet og ha en hyggelig kveld der, og i morgen flyr vi til Aten, sa han.

Rehhagel er nevnt blant kandidatene til den ledige jobben som tysk landslagssjef fram mot VM på hjemmebane i 2006.

Før EM sa Rehhagel at han ønsket at Hellas kunne få en seier, landets første i et sluttspill noensinne, og litt erfaring med tanke på VM om to år.

Så endte det med finaleseier. Han er første utlending som har ført et lag til EM-gull.

Gresk gud

Rehhagel smilte da en gresk journalist antydet at han nå nesten er for en gud å regne i Hellas.

- Det gleder meg at vi har beveget folket og ungdommen. Det er en vidunderlig greie. Dere må gjerne få overdrive litt i dag, men dere kommer til å roe dere, forsikret Rehhagel.

Han snakket mer om betydningen for grekerne enn om kampen som nettopp var vunnet.

- Det er fantastisk hva fotballen kan utrette. I dag har vi forent alle grekere, noe politikken forgjeves har prøvd i alle tider. Med denne seieren ble alle grekere som brødre, sa han.

Vokst sammen

- Jeg vil takke laget som har vært sammen helt siden 26. mai. De har forholdt seg vidunderlig disiplinert. Det er ikke lett når så mange menn lever så tett, men vi har lært å respektere hverandre og vokst sammen som gruppe over flere år.

Rehhagel sa at det er mindre forskjell mellom de store og de små i fotballen nå enn tidligere, men minnet om at det ikke er noe nytt med sensasjoner.

- I VM i 1966 tapte Italia for Nord-Korea. Slike sensasjoner gir fotballhistorien liv, sa han og avslo å fortelle om strategien sin mot Portugal.

- Nei, det er hemmelig.

Men lagets ankomsttid til flyplassen i Aten mandag holdes ikke hemmelig.

- Jeg har intet imot det om folk møter oss på flyplassen, sluttet Rehhagel.

(NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELLAS
Siste saker:
Flere saker: ALT OM EURO 2004

 
Connection time-out
Connection time-out
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no