skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Nettmøte 3_1
Her er du: NRK.no > Nettmøte Sist oppdatert 11:10
DEBATTÉR
Når vi ikke har nettmøte kan du debattere med andre brukere på NRK.no. Velg mellom mange typer temaer, eller start din egen debatt.
 
 
 

Måtte ha to forsøk

- Er det riktig av Bush å krevje pengar til Irak når FN ikkje får bestemme meir? Det var spørsmålet Jan Petersen måtte ha to forsøk på å svare på i måndagens nettmøte.

Se spørsmål og svar her


Publisert 04.09.2003 17:14. Oppdatert 09.09.2003 11:23.
Av Kjetil Malkenes Hovland

Måndag svarte Jan Petersen på spørsmål frå nettbrukarane.

Ikkje alle spørsmåla var like enkle. Eitt av dei gjekk på om det var rett av presidenten i USA å krevje pengar frå andre til å byggje opp Irak, samtidig som FN ikkje får vere med å bestemme.

Hjelper den alminnelege irakar

Høgre-leiar Jan Petersen var i nettmøte på NRK.no måndag.
- Hva andre land skal hjelpe til med bestemmer de selvsagt selv, men vi må huske at når vi hjelper er det av hensyn til den alminnelige iraker, skreiv Jan Petersen i svaret.

Men spørsmålsstillaren var ikkje nøgd med svaret, og spurde om att:

- Jeg er enig i at alle må hjelpe folk i Irak, men mener du at det er riktig av Bush å kreve at andre betaler for det USA har stelt i stand, når ikke FN får bestemme mer? Du må svare på det, du er jo utenriksministeren vår!

Og utanriksministeren måtte svare ein gong til.

- Enig i at FN må få en viktigere rolle - det var også en av mine poenger i den samtalen jeg hadde med Powell på fredag, svarte Petersen.

- Det foregår nå drøftelser om disse ting i Sikkerhetsrådet og den er ganske åpen. Jeg tror ikke vi nå får noen ny, opprivende debatt i Sikkerhetsrådet.

Rikspolitikarar skuggar for lokalvalet

Mange spurde om lokalvalet ikkje vart overskugga av rikspolitikarar.

- Tror du ikke dere skygger og forvirrer for velgerner som trenger info om lokale saker? Dere klager over lav valgdeltagelse og unges likegyldighet, men er ikke dette en av grunnene til at folk ikke bryr seg? var eitt av spørsmåla.

- Du har langt på vei et poeng, svarte Petersen.

- Men: jeg tror vi har en oppgave i å snakke om det som er felles for kommunene - begge våre hovedsaker "Bedre skole" og "Mer igjen for pengene" har noe med kommunene å gjøre - og i å skape valgtemperatur. Nittedal prøvde jo en valgkamp fri for rikspolitikere før sommeren med dårlig resultat. Allikevel: vi skal ikke ta over. Derfor har jeg lagt opp min valgkamp slik at den lokale ordførerkandidat står i sentrum når jeg er ute.

Det blir fleire nettmøter

Dette er den vidare rekkefølgja for dei tre siste partileiarane som stiller i nettmøte på NRK.no før valet:

Tysdag 9. september: Jens Stoltenberg, Ap
Onsdag 10. september: Torstein Dahle, RV
Torsdag 11. september: Valgerd Svarstad Haugland, KrF

Carl I. Hagen, Åslaug Haga, Lars Sponheim og Kristin Halvorsen har allereie gjesta i partileiarutspørjinga og i nettmøte på nrk.no.

LENKER
Siste saker:

 
HVEM VIL DU HA NETTMØTE MED PÅ NRK.no?


 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no