skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Finale

Det går på 5.uka for Kruse og undertegnede, og det er snart hjemtur. Vi fikk avslutta med en tur til Irak, til to brennende oljebrønner.

Publisert 01.04.2003 22:06.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Mange journalister har tatt seg inn i det nå krigsherja landet. Noen er sammen med de militære styrkene, mens andre har tatt sjansen på å lure seg forbi alle sjekkpunktene og kommet seg inn på den måten. Det er mulig at markedet bestemmer at det må være slik.

Vi har imidlertid vært helt enige, ledelsen i Oslo og vi to i Kuwait, om at risikofaktoren er for høy i dette tilfellet. Vi har derfor valgt å trampe ned pressekontorene til både USArmy og UKArmy, samt plage Informasjonsministeriet i tide og helst i utide.

Det er tungt å jobbe på den måten, men alternativet er verre.

Krigen blir lang. Hvordan NRK vil dekke den framover, må fortløpende vurderes. Vi har ennå ikke fått avklart om de som skal overta for oss, får visum eller ikke, for også dette har bydd på problemer. Kuwaits myndigheter har sagt at antallet journalister må ned, og er dermed blitt svært restriktive med å dele ut journalistvisum. Hjemturen får derfor bli bestemt når vi vet mer.

Også denne gangen har møtet med et nytt land, en ny konflikt, nye mennesker, vært utvidende for hvordan man selv reagerer og vurderer. Spesielt har det vært, i tillegg til den vanlige jobben, å sette ned inntrykk på PC-skjermen. Det er en blottleggende handling, for opptrer man ikke ærlig på denne scenen, avsløres det raskt.

Motivet for å skrive har vært todelt. Jeg har villet vise arbeidet som ligger bak 2 minutter nyheter i Dagsrevyen, og jeg har villet synliggjøre han eller hun som ”bare er med”, nemlig fotografen. Nyhetsarbeid er i aller høyeste grad et teamarbeid. Alt må skje fort, og man må stole på hverandre.

I ruta er det imidlertid bare reporteren som står, og det er derfor lett, både for NRK-sjefer og seere, å glemme at bak reportasjen ligger det et tett samarbeid.

Nå er det slutt for denne gang. Påska venter, og både Kruse og jeg ser fram til hjemturen.

Men skulle denne krigen trekke i langdrag, ligger selvfølgelig muligheten der for at vi drar ned igjen.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no