skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Sirener og gassmasker

Kruse, stakkar, skal bo i USA i 4 år fra 1.august. Det kom jeg plutselig på her en dag, og bestemte meg for å være litt snillere mot`n. Så nå er det slutt på spydigheter og halvfordekt trakassering. Litt mer innafor områdene forståelse og ego-oppbygging tror jeg er en riktig dreining.

Publisert 21.03.2003 07:03.
Av NRK Dagsrevyens fotograf Bengt Kristiansen

Kruse skal til og med taue med seg Julia, doktorkona, over til Washington, men hun er sikkert ikke flink nok til å få jobb ”over there”. Der er ammrikanera og vi like; ingen er flinkere enn oss!

Ringeklokkene dundra

Derfor er det rene forberedelseskurset for korrespondenten det vi fikk torsdag. For er det noe USA sikkert får mer av, er det vel dessverre 11. september-scenarier.

3 ganger i løpet av dagen har luftvernblåsa sendt sine advarsler ut over byen, og dermed har ringeklokker dundra løs i gangene her så kraftig, at det hjalp ikke hva jeg skrudde opp lyden på redigeringsutstyret; klokka hørte jeg, samma søren. Slapp jo ikke unna da, vet du. Ferdigpakka sekk med gassmaske og ditto festutstyr, pluss kamera og mikrofon, ned trappa med alle de andre kamerafolka med samme utrustning, og klokkene kimte.

Godt utstyrt

14 etasjer rundt og rundt nedover blir en jo nesten svimmel av, og de fleste peste i gassmaska de allerede hadde fått på seg. Greit det, å være forsiktig. Men når du ikke har hørt et eneste nedslag engang, ikke antydning til innkommende rakett, da kan det ikke være mer gass enn det som en stakkar med magasjau har sluppet fra seg. Fikk konstatert ganske raskt at godt utstyrt, det var vi journalister i hvert fall.

Kaka tok likevel en tragisk utgave av en nyskapende journalistspire fra Fox News. Da vi sto nede i kjeller`n fikk han ikke engang på seg maska sjøl. (Hva han skulle ha på den for, når alle allerede hadde konstatert at lufta var helt grei, var uklart). Men der sto det ei jente fra hotellet (uten maske) og hjalp han på med gummihetta.

Før han kom seg opp fra B1, altså første kjelleretasje, hadde han sikkert sett seg sjøl i speilet, for så dro han fotografen (også uten maske) med seg ut foran hotellet. Der stilte han seg opp og prata inn i kamera sånn journalistene gjør når de skal vise at de virkelig har vært der.

Forvrengning av virkeligheten

Det var en kostelig scene, og det regner jeg med Fox-seerne også synes, for man hører jo ikke mye av det som blir sagt bak ei sånn maske, da. Det som gjør saken pinlig, er at det hele er en forvrengning av virkeligheten, da han sikkert ikke gjorde seerne oppmerksom på at det var på grunna av eksosinnholdet i lufta han sto der med filterboksen i trynet.

Det kan fort bli "ulv, ulv", men jeg skjønner godt hotellet, som har et ansvar for å få gjestene i sikkerhet. Spennende blir det i hvert fall, å se om nattesøvnen blir alvorlig angrepet av alarmklokkene, eller om Scud-en nå er parkert for godt. Jeg trøster meg med at jeg er i hvert fall på den riktige sida av hotellet.

Da er det verre med Kruse.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no