skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Smilende kuwaitere

"Har du sett en smilende kuwaiter noen gang?" Spørsmålet fra fixer`n vår henger i bakhodet når jeg rusler nedover en av hovedgatene. Joda, tenker jeg, jeg har da sett mange smilende, hyggelige folk siden jeg kom for ei uke siden.

Publisert 10.03.2003 00:37.
Av Dagsrevy-fotograf Bengt Kristiansen

Men da er det viktig sjøl å etterleve det jeg maser på Johanna om, minste jentungen hjemme, når hun sitter fast i matte: "Les oppgaven nøye". Jeg har sett smilende mennesker, men har det vært kuwaitere?

Rett over gata for hotellet ligger det en liten restaurant med 4 bord. Første gang Kruse og jeg dumpa inn der var visst på et odde-tidspunkt, for far sjøl hadde sett anledningen til å få seg litt mat. Det ble det fort slutt på. Tallerkener, bestikk og avis ble hastig raska sammen og ut på kjøkkenet i en fart. Ut igjen som et stort smil, med meny til begge, og på kjent thailandsk vis gjestfritt geleidet gjennom husets spesialiteter. Det er vel unødvendig å si at stamrestauranten kan by på utsøkte grilla scampi, godt med hvitløk og et strøk av nykverna pepper?

Gutta som solgte oss lokalmobilen var tålmodigheten selv. Ingen vil noen gang påstå at verken kollegaen eller jeg er kløppere innafor mobil- og databransjen. Til det er vi begge for gamle. Men de to inderne syntes visst dette var rasende festlig. De la inn kontantkort, viste oss hvordan vi skulle sjekke restbeløpet og trøkka inn keylock så journalisten ble helt satt ut.(Det er jo han som trenger denne mobilen, jeg har jo kamera). Når vi nå går forbi butikken er det vinking begge veier.

Vi er blitt stamgjester på kafeen bak hotellet. Etter at vi har fått i oss middagen, har vi lagt oss til det mange kaller en uvane, men som vi ser på som en menneskerett; kake til kaffen. Da durer vi inn til tre bittesmå jenter bak disken, indonesiske kanskje, og tar et kakestykke fra den kaka som står ved siden av den fra i går. Sånn blir det system i gjennomgangen, nemlig. Jentene synes kanskje vi er snåle, skal ikke se bort fra det, men de skjuler det i hvert fall godt, og får reporter`n og undertegnede til å nyte kake og kaffe med godt humør.

Ingen av disse er kuwaitere. Alle har de søkt arbeid, og kanskje lykken, i et søkkrikt land med en utrolig blasert overklasse. "Du må aldri kollidere med en kuwaiter", sier fixer`n vår. "Uansett om han har skylda eller ei, kommer han bare til å skjelle deg ut, fordi det er jo hans veg!"

Tror ikke Kuwait er et land jeg kommer til å bli forelska i.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no