skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Valg 05 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2005 Sist oppdatert 14:40
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Ingen plan B

KrF har ingen andre planer enn en ny Bondevikregjering eller opposisjon, svarte Dagfinn Høybråten da han møtte NRK.no/nyheters lesere på nettet i dag.

Publisert 05.09.2005 14:24. Oppdatert 05.09.2005 17:32.
Av Jan-Anders Dam-Nielsen

Les svarene her!MØTER LESERNE: KrF-leder Dagfinn Høybråten stilte til nettmøte med NRK.no/nyheters lesere. (Foto: NRK)
Kristelig Folkeparti har den siste tiden gjort det godt på meningsmålingene, og ligger an til å kunne se tilbake på en vellykket valgkamp.

I dagens nettmøte var det dermed en av valgkampens vinnere, i hvertfall hittil, som stilte opp. Og han kunne avsløre at KrF ikke har noen andre planer enn enten en ny Bondevikregjering, eller fire år i opposisjon.

- Gode spørsmål

Svært mange hadde sendt inn spørsmål til KrF-lederen, og selv om Høybråten svarte så mye og fort han kunne, var det umulig å gi svar til alle spørsmålstillerne på den timen han hadde til rådighet.

Men de som fikk svar, hadde alle sendt inn gode spørsmål, mente han.

- Spørsmålene var spredt over et bredt felt, og mange var preget av at jeg akkurat hadde vært i utspørring på radio. Mange var også preget av at hver og en har sin spesielle hjertesak. Ikke minst får jeg mange spørsmål om trygdesaker. Og mange krever at jeg sjekker litt mer enn jeg får gjort her og nå. Derfor tør jeg ikke svare på de, ikke minst fordi det dreier seg om enkeltmennesker, var Høybråtens reaksjon etter nettmøtet.

Skole og familier

Kampsakene til Kristelig Folkeparti var blant de sakene NRK.no/nyheters lesere lurte mest på. Ikke minst var skolepolitikk og familiepolitikk tema for spørsmålene Høybråten ble servert.

Dette er også saker som velgerne bryr seg mest om, viser siste meningsmåling fra MMI.

- Hvorfor er det så store forskjeller fra kommune til kommune på tilbud til funksjonshemmede barn? Hva vil du gjøre for å bedre det, lurte Odd Jarle Fjeldstad fra Rørvik på.

- Viktigst synes jeg det er at alle skal ha rett til en individuell plan og en person som koordinerer denne i hjelpeapparatet. Vi vil utvide ordningen med brukerstyrt personlig assistent til også å gjelde familier med barn for å nevne noe, var lovnadene fra KrF-lederen.

Kritiske røster

Flere andre var også kritiske til KrFs midtøstenpolitikk, blant annet Merete, som lurte på om det ikke var lurt å støtte palestinerne i sin kamp for selvstendighet.

- Det blir ikke fred i Midt-Østen uten at en både sikrer Israels rett til eksistens innen trygge og anerkjente grenser og palestinernes rett til selvstyre i sitt område. Det er fastslått i KrFs program, slo Høybråten fast.

KrF har den siste tiden hatt fremgang på meningsmålingene, og skal en dømme etter opplsutningen om dagens nettmøte, går Dagfinn Høybråten en spennende valgkampavslutning i møte.

(NRK)

LENKER
Siste saker:

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Stoltenbergs mannskap

Erfaring er stikkordet for Stoltenbergs nye regjering, som presenterte seg for folket på Slottsplassen i Oslo i ettermiddag.

- Alle skal bli vinnere

- I motsetning til tidligere regjeringsforhandlinger, vet vi at vår plattform vil bli norsk politikk. Vi har flertall på Stortinget, sa Jens Stoltenberg.

Rødgrønn åpning i dag

Regjeringskameratene møtes i dag for første gang for å diskutere seg frem til det de har lovet skal bli en ny kurs for Norge.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Geir Helljesens valgskole

NRKs valgveteran gir deg et lynkurs i valgkunnskap. Noe du lurer på? Valgskolen finner du her.

Ungdommens drømmeregjering

NRK.no/nyheter har invitert ungdomspartiene til å presentere sin drømmeregjering. Resultatet finner du her!
Fylke for fylke

NRKs valgdekning

Valgkampen på TV, radio og nrk.no.

Partienes historie

Vi leder deg gjennom våre ni største partiers historie.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no