skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Valg 05 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2005 Sist oppdatert 14:40
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Åslaug Haga svarte leserne

Det var flere spørsmål enn Senterpartiets leder klarte å svare på, da hun møtte NRK.no/nyheters lesere i nettmøte. Les svarene her.

Publisert 29.08.2005 16:15. Oppdatert 29.08.2005 17:10.
Av Jan-Anders Dam-Nielsen

Les svarene her

NRK.no/nyheters lesere har vært flittige, og sendt inn svært mange spørsmål til Sp-lederen. Så interesserte er leserne i Senterpartiets politikk, at mange dessverre ikke fikk svar av Åslaug Haga i den timen hun hadde til rådighet for våre lesere.

- Alle spørsmålene var relevante for Senterpartiets politikk, og det er mange som hadde fortjent mye fyldigere svar enn det jeg hadde mulighet til å gi dem. Det er umulig å gå grundig inn i utenrikspolitikk på fire-fem linjer, sier Haga.

Problemsakene

EU og regjeringsspørsmålet var gjengangere, to saker som går direkte til kjernen av problemene ved samarbeidet mellom Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Men også kultur er det mange som er opptatt av.

- Det gleder meg veldig at så mange stiller spørsmål om kulturlivet, og forholdet mellom den frivillige og den profesjonelle kulturen, sier Sp-lederen.

Mange lurer på hvordan Senterpartiet vil kunne samarbeide i en regjering med et parti som er for EU, og ikke minst med personer i Arbeiderpartiet som er veldig rettet mot Europa. Flere er også spent på Sps syn om å stå utenfor både EU og EØS.

- Finnes det virkelig ikke noe alternativ til EU og EØS, lurer en av leserne på, og får et oppløftende svar fra Sp-lederen.

- Det finnes definitivt et alternativ. Sveits har nemlig framforhandlet et avtalesett med EU som vi i Norge kan hente inspirasjone ifra. Avtalene er langt mer demokratiske enn EØS-avtalen og uenighet skal bla løses gjennom politiske samtaler og ikke ved at EU i praksis dikterer løsningene, svarer Haga.

Hvofor deg?

- Hvorfor er du leder i Senterpartiet, lurte Begard Nese Haavi fra Arendal.

Et av de raskest besvarte spørsmålene fikk følgende svar fra Sp-lederen.

- Fordi Senterpartiet er landets klart beste parti - best politikk og flest artige folk.

Senterpartiet har høstet mye kritikk for planene om å samarbeide med Ap og SV om å danne regjering etter valget i høst. Ikke minst er det mange som lurer på om Senterpartiet må svelge for mange kameler dersom det blir et samarbeid.

- Sps ambisjon er helt klar: vi ønsker å danne regjering med SV og Ap. Samtidig kan vi ikke binde oss endelig til dette før vi har framforhandlet ei regjeringsplattform, var svaret Haga hadde å gi NRK.no/nyheters lesere.

Det har samtidig også vært mange forsøk på å så splid mellom de tre nye samarbeidspartnerne, men Åslaug Haga og resten av Senterpartiet har stått trygt ved siden av både Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen.

Selv om de er uenige om flere politiske punkt.

(NRK)

LENKER
Siste saker:

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Stoltenbergs mannskap

Erfaring er stikkordet for Stoltenbergs nye regjering, som presenterte seg for folket på Slottsplassen i Oslo i ettermiddag.

- Alle skal bli vinnere

- I motsetning til tidligere regjeringsforhandlinger, vet vi at vår plattform vil bli norsk politikk. Vi har flertall på Stortinget, sa Jens Stoltenberg.

Rødgrønn åpning i dag

Regjeringskameratene møtes i dag for første gang for å diskutere seg frem til det de har lovet skal bli en ny kurs for Norge.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Geir Helljesens valgskole

NRKs valgveteran gir deg et lynkurs i valgkunnskap. Noe du lurer på? Valgskolen finner du her.

Ungdommens drømmeregjering

NRK.no/nyheter har invitert ungdomspartiene til å presentere sin drømmeregjering. Resultatet finner du her!
Fylke for fylke

NRKs valgdekning

Valgkampen på TV, radio og nrk.no.

Partienes historie

Vi leder deg gjennom våre ni største partiers historie.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no