skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Valg 05 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2005 Sist oppdatert 14:40
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Enige om det viktigste

- Ap, SV og Sp er enige om det viktigste, at vi skal bruke de store pengene på de store oppgavene, som skole og eldreomsorg. Det var svaret Jens Stoltenberg ga bekymrede lesere i NRK.no/nyheters nettmøte i dag.

Publisert 01.09.2005 14:10. Oppdatert 02.09.2005 17:41.
Av Jan-Anders Dam-Nielsen

Her kan du lese hva Stoltenberg svarteNETTMØTE: Fredag kan du møte Jens Stoltenberg i nettmøte. Noe du lurer på? Stoltenberg svarer deg. (Foto: NRK)
Jens Stoltenberg har ikke de samme problemene som den forrige partilederen du kunne stille til veggs i nettmøte her på NRK.no/nyheter, Lars Sponheim.

I motsetning til Sponheim, får Stoltenberg og partiet hans nemlig mye spalteplass i norske medier. Faktisk så mye at Ap-lederen i august var den politikeren som var nevnt flest ganger i norske aviser.

Om kameler og samarbeid

Nå er det en gang slik at medieomtale trengs dersom folkets gunst skal vinnes, og i en time fra klokka 1600, møtte Jens Stoltenberg leserne av NRK.no/nyheter.

- Hvem må svelge de første og de største kamelene med en AP/SV/SP regjeringskoalisjon, spurte Bjørn Christian. Et spørsmål flere av leserne stilte Ap-lederen.

- Hei! Ap, SV og SP er enig om det viktigste; at vi skal bruke de store pengene på de store oppgavene, som skole og eldreomsorg, og ikke på nye store skattelettelser. Dessuten har vi en stor fordel, fordi vi går til valg på en flertallsregjering. Den sittende regjering har ikke flertall, og har heller ingen ambisjon om å danne en flertallsregjering, kunne Stoltenberg berolige.

Hva med skolen?

Det var også flere av spørsmålstillerne som lurte på hva en ny regjering ville gjøre med skolen de neste fire årene.

- For noen dager siden presenterte vi i Ap 8 punkter fra vår skolepolitikk. Det var blant annet flere timer i grunnskolen, flere lærere for å følge opp elevene, bedre lærerutdanning og mer etterutdanning, svarte Ap-lederen.

Skole er da også en av de fem viktigste valgkampsakene til Arbeiderpartiet, sammen med en arbeid for alle, trygg alderdom, barnehage og kultur, kunne Stoltenberg opplyse NRK.no/nyheters lesere.

Om lokalsykehus

Fra Nordfjordeid, hvor lokalsykehuset er truet av nedleggelse, fikk Jens Stoltenberg spoørsmål om han ville sikre bedre økonomi i helseforetakene, slik at lokalsykehusene klarte seg unna nedlegging.

- Arbeiderpartiet vil øke de økonomiske rammene, slik at vi sikrer et godt og desentralisert tilbud over hele landet. Vi vil arbeide for at medisinsk og kirurgisk akuttberedskap samt fødetilbud ikke skal legges ned av økonomiske årsaker, svarte Ap-lederen.

Fra Mo i Rana kom følgende hjertesukk fra en småbarnspappa:

- Sønnen min vil ha mindre lekser. (han går i 8.) Vil dere ha mindre lekser?

- Jeg kan nok ikke love sønnen din mindre lekser med Ap! Men vi er veldig positive til mer leksehjelp på skolen - og så vil vi at lærerne skal få enda bedre opplæring og etterutdanning - og da blir det kanskje lettere å få gjort leksene også, var oppmuntringen fra Stoltenberg.

(NRK)

LENKER
Siste saker:

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Stoltenbergs mannskap

Erfaring er stikkordet for Stoltenbergs nye regjering, som presenterte seg for folket på Slottsplassen i Oslo i ettermiddag.

- Alle skal bli vinnere

- I motsetning til tidligere regjeringsforhandlinger, vet vi at vår plattform vil bli norsk politikk. Vi har flertall på Stortinget, sa Jens Stoltenberg.

Rødgrønn åpning i dag

Regjeringskameratene møtes i dag for første gang for å diskutere seg frem til det de har lovet skal bli en ny kurs for Norge.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Geir Helljesens valgskole

NRKs valgveteran gir deg et lynkurs i valgkunnskap. Noe du lurer på? Valgskolen finner du her.

Ungdommens drømmeregjering

NRK.no/nyheter har invitert ungdomspartiene til å presentere sin drømmeregjering. Resultatet finner du her!
Fylke for fylke

NRKs valgdekning

Valgkampen på TV, radio og nrk.no.

Partienes historie

Vi leder deg gjennom våre ni største partiers historie.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no