skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Arvesen nektes VM-bevis

Kurt Asle Arvesen (29) får ikke lov til å bære beviset på at han er tidligere verdensmester i sykling. Sportsdirektør Bjarne Riis i CSC har satt ned foten.

Publisert 29.06.2004 13:15.
Kurt Asle Arvesen.

Likhet


For i det danske profflaget CSC gjelder likhetsprinsippet framfor noe. Selv om sportsdirektør Bjarne Riis råder over flere tidligere verdensmestere, får ingen av dem lov til å bære beviset for det. Regnbuestriper på ermene og i kragen er ulovlig i CSC.

Ingen andre lag har det slik.Ingen av oss får lov til å ha stripene på ermene, og det er for så vidt greit. Hensikten er at alle i laget skal anses som like verdifulle, sier Arvesen til NTB.

Ugjenkjennelig


Eks-verdensmesteren blir mer ugjenkjennelig i feltet uten
verdensmesterstriper på ermene. Uten de ærefulle fargene kan det bli enklere å slippe av gårde i ufarlige utbrudd.
Lørdag tråkkes Tour de France i gang i belgiske Liege.

Der stiller romsdalingen med ambisjoner om etappeseire. Han har sett seg ut delvis kuperte 15. og 18. etappe som sine muligheter. I fjor vant 29-åringen en etappe i Giro d'Italia etter å ha forhåndsannonsert seieren.

Mestertrøye


I sykling er det slik at regjerende verdensmester sykler
regjeringstiden sin med en egen verdensmesterdrakt. Spanieren Igor Astarloa har beslag på verdensmestertrøyen denne sesongen. Tidligere verdensmestere, både på bane og landeveien, får bære regnbuestriper på ermene og i kragen.

U-23-mester


Arvesen ble U23-verdensmester for sju år siden da han spurtet til seier i spanske San Sebastian. Året etter vant Thor Hushovd temporittet i U23-VM i nederlandske Valkenburg. Hushovd sykler med VM-striper, Arvesen får ikke lov.

Nasjonale mestre


Også nasjonale mestere får bære en egen mestertrøye det året de er regjerende. I Tour de France får Hushovd æren etter NM-seieren i Stjørdal søndag. Det blir første gang den norske mestertrøyen blir å se i det franske storrittet. Arvesen bar samme drakt i fjorårets Giro. (©NTB)peeàntb.noSiste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL
Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no