skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Arvesen nummer ni

Kurt Asle Arvesen var helt i teten en kort stund to runder før slutt. (Foto: NRK)
Kurt Asle Arvesen var helt i teten en kort stund to runder før slutt. (Foto: NRK)
Med to ribbeinsbrudd fra Tour de France og i trykkende varme gikk Kurt Asle Arvesen i brudd mot slutten av lørdagens landeveisritt i OL.

Publisert 14.08.2004 18:28. Oppdatert 14.08.2004 20:06.
SE OGSÅ:
ALT OM:
– Jeg gamblet litt. Det kunne holdt hvis det var kommet opp et par ryttere til, sa Arvesen, som endte på 9. plass.
– Det er kanskje det beste norske resultatet i mesterskap for menn senior de siste årene, sa Arvesen, som på det meste ledet med halvminuttet på hovedfeltet.

Mens varmen tok knekken på Thor Hushovd og hjelperytterne Mads Kaggestad og Morten Hegreberg, sto Arvesen distansen. Romsdalingen fra Nesset kommune utenfor Molde hadde ingen problemer i nærmere 40 graders varme i trange Aten-gater.

Drakk mye

– Jeg har alltid greid meg bra i varmen, sa Arvesen, som gikk i brudd da rittet hadde vart fem timer og to minutter.

Han fikk med seg senere bronsemedaljevinner Axel Merckx fra Belgia, italieneren Luca Paolini og dansken Frank Høj som kjører for Arvesens danske arbeidsgiver CSC.

– Jeg klinte til da feltet var litt avventende. Et brudd var akkurat kjørt inn, men italieneren viste seg lite kjørevillig, fortalte Arvesen, som i løpet av rittet drakk ca. 15 liter væske.

Isklut rundt halsen

De fire lå i brudd ca. fem kilometer og ledet med 30 sekunder da de tok fatt på den nest siste av de 17 rundene à 13,2 kilometer. I første bakken var de fire kjørt inn.

– Formen er glimrende. Jeg hadde aldri problemer med å følge i bakken, men jeg greide ikke å henge med da Paolo Bettini og Sergio Paulinho gikk straks vårt brudd var hentet inn, sa Arvesen, som kom til Hellas etter seier i Danmark Rundt. Han var eneste av de norske syklistene som ikke lå i treningsleir i varme Sør-Frankrike i 14 dager før OL.

– For meg passet det best å kjøre det rittet, sa Arvesen, som i hele OL-rittet kjørte med en iskald klut rundt halsen. Han fikk ny klut på hver runde.

Etter lørdagens kraftanstrengelse skal Arvesen slappe av noen dager, men litt trening blir det likevel. Onsdag er han reserve for Hushovd på temporittet.
(NTB)

Kurt Asle Arvesen i teten av eit felt idet dei passerer Akropolis. (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)

Les mer fra Athen på NRK sine OL-sider

LENKER
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no