skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Racer-sykkel er tingen

Folk let seg inspirere av Tour de France, og kjøper racer-sykkel som aldri før.

Publisert 07.07.2005 11:08.
- Dei har begynt å sjå på Tour de France på fjernsynet, og då fattar dei interesse for dette og ser kor fasinerande det kan vere, seier dagleg leiar i Sport1 i Molde, Arne Gjendem til NRK Møre og Romsdal.

Kurt Asle Arvesen

Romsdalingen Kurt Asle Arvesen må nok ta mykje av "æra" for at salet av nettopp denne typen raske syklar er i ferd med å ta av.
Arne Gjendem (til venstre) sel racersykkel til Odd Ivar Moen. Foto: Roar Strøm, NRK.

Off-road bytta med racer

Kunde Odd Ivar Moen fortel at han er ein av dei som er inspirert av Arvesen. - Eg kjøpte først off-road-sykkel. Men så blei eg fasiernt av Tour de France, spesielt av Kurt Asle Arvesen. Så no har eg kjøpt racer-sykkel, og blir med på landevegsritt, seier han.

Utstyr

Saman med det auka salet av racer-syklar, går det no også meir utstyr som blir brukt i denne typen sykkelsport. Sykkelsko, drakter, bukse sykkelskjorte, og ikkje minst hjelmar.

- Mange damer vil ikkje bruke hjelm, seier Arne Gjendem. Dei vil så gjerne vise fram håret sitt. Men vi klarer som regel å overtale dei til også å bruke hjelm, seier han.

"Alle" følgjer med

Også Arne Gjendem forklarar den auka interessa med at romsdalingen Kurt Asle Arvesen er med i Tour de France. - Vi sel mykje syklar på grunn av Kurt Asle Arvesen. Det ver i alle fall sikkert. Her i området følgjer "alle" med på Tour de France og er svært interesserte i korleis det går med han, seier Arne Gjendem.
Kurt Asle Arvesen inspirerer til sykkelfeber i Romsdal.

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no