skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Arvesen eller Hushovd?

Får Kurt Asle Arvesen også sykle temporittet, i tillegg til fellesstarten? (Foto:Per-Espen Eriksen/Scanpix)
Får Kurt Asle Arvesen også sykle temporittet, i tillegg til fellesstarten? (Foto:Per-Espen Eriksen/Scanpix)
Thor Hushovd eller Kurt Asle Arvesen? Sportssjef Svein Gaute Hølestøl har et stort problem med å velge temporytter til OL i Aten.

Publisert 10.05.2004 14:20. Oppdatert 10.05.2004 14:43.

Det kommer til å bli et veldig spennende uttak i temporittet til OL. De to eneste aktuelle rytterne er Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen.


Slik jeg ser det står de temmelig likt i dag. Løypa i Aten er slik at den ikke favoriserer noen av dem. Derfor har jeg en plan om å gjøre NM i tempo i Stjørdal 24. juni til et rent OL-uttagningsritt for dem. Jeg ser ikke bort fra at jeg bestemmer meg for en ren amerikansk uttagning. Det vil jo gjøre NM-rittet veldig interessant også, sier Svein Gaute Hølestøl til NTB. Norge har en plass i det olympiske temporittet, og det er årsaken til sports-sjefens uttakningsproblemer.

Han skal ta ut fire menn og tre kvinner til OL, og målet er å stille fulltallig. Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen på herresiden samt Anita Valen blant kvinnene er i realiteten OL-klare, selv om de ikke er formelt uttatt.

Hjelperyttere

Den viktigste oppgaven min i tiden som kommer er å ta ut den komplette troppen til OL, slik at resultatene i Aten blir best mulig. Det blir å finne de beste hjelperytterne til Hushovd og Arvesen i herreklassen og et par gode hjelperyttere til Anita Valen blant kvinnene, sier Hølestøl.

Sportssjefen i Norges Cykleforbund har ikke så mye å gjøre med rytterne til daglig, der han sitter på kontoret sitt i forbundslokalene i Bærum. Proffene kjører sitt eget løp, og for både Hushovd og Arvesen rettes den største oppmerksomheten mot oppkjøringen til Tour de France i begynnelsen av juli. For mitt vedkommende blir utfordringen perioden mellom Tour de France og OL. Det er en veldig viktig periode hvor det gjelder å ha det rette fokuset, sier Hølestøl til NTB.

Godt informert

Han jobber tett sammen med Atle Kvålsvoll, som er ansvarlig for kondisjonsbiten til Olympiatoppen. Dessuten er han personlig trener for Thor Hushovd, og han har også jevnlig kontakt med Kurt Asle Arvesen. Gjennom Kvålsvoll får også Hølestøl den informasjonen han trenger. Jeg føler meg godt informert om det som skjer, så jeg mener absolutt at jeg har god kontroll på rytterne, sier Hølestøl. Han regner ikke med at alle OL-uttakene er gjort før 21. juli, som er den fristen Olympiatoppen har satt. Vi kommer nok til å holde på med uttakene til fristen går ut, sier sportssjefen, som ikke har noen soleklare kandidater til å kjøre som hjelperyttere i OL-fellesstartene for verken kvinner eller menn.

Frontfigurene er imidlertid klare, og det er bare et tidsspørsmål før Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Anita Valen får det endelige klarsignalet til Aten-OL. (NTB)

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no