skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 
Sølvvinneren Håvard Bjerkeli:

- Sølvet er som gull for meg

OL-nedturen er glemt. Håvard Bjerkeli fra Isfjorden i Rauma strålte som en VM-vinner onsdag. - For meg ble dette løpet gått helt ideelt, sier 25-åringen

Publisert 26.02.2003 20:12. Oppdatert 27.02.2003 12:32.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Det var ikke spesielt stor fart underveis, fortsetter han.

- Jeg skjønte tidlig på oppløpet at Thobias Fredriksson ville bli for god, sier Bjerkeli til NTB.

- Som et gull

- Likevel er dette sølvet som et gull for meg, sier Bjerkeli som er samboer med Marit Roaldseth. Et uhell ødela alt under OL for et år siden. Da brakk staven og medaljehåpet i to i semifinalen.
Bjerkeli ble kun slått av svenske Tobias Fredriksson

Bjerkeli var tilskuer da Tor Arne Hetland spurtet inn til seier i finalen.Nå har Bjerkeli slått Hetland i to mesterskap bare denne vinteren: I NM og onsdagens ganske udramatiske VM-løp.

Skjedde lite

Det lange oppløpet gjør at løperne ikke er så avhengige av å finne posisjoner i de krappe kurvene, sier han. Bjerkeli presset vekk minnene om hva som skjedde under OL.

-Det var ikke noe jeg tenkte på før denne dagen. Jeg gikk ganske bra i prologen (4. plass). Det gir selvtillit. I heatene gikk det også passe for meg. Før finalen var jeg så nervøs at jeg sto og skalv, sier Håvard Bjerkeli.

Ventet på Hetland

Vel inne på stadion kom Bjerkeli med et initiativ, men Fredriksson hadde fenomenale ski. I løpet av noen få sekunder hadde han glidd forbi Bjerkeli og sikret seg grepet.

- Han kom fryktelig fort. Da begynte jeg å konsentrere meg om sølvet. Jeg ventet på at Hetland skulle komme og følte at jeg hadde litt ekstra å ta i med dersom det skulle skje. En dårlig konkurranse i Reit im Winkl like før VM og en lett forkjølelse under mesterskapet ga ikke en perfekt oppladning. Det gjorde meg litt usikker.

Men dagen endte godt. Kort og godt rått, sier Håvard Bjerkeli. (NTB)

Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no