skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 
3. plass for Håvard Bjerkeli

Sprintgutta slått gule og blå

Håvard Bjerkeli
Håvard Bjerkeli
I en vill og rå maktkamp mellom verdens fire beste sprintere, måtte de norske sprintgutta på ny strekke våpen mot svenskene.

Publisert 18.01.2004 22:41. Oppdatert 19.01.2004 11:53.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Nove Mesto na Morave (NTB-Egil Sæther): Det ble svenskenes dag på skøytesprinten i Nove Mesto søndag, akkurat som i Dusseldorf i oktober.

Peter Larsson kastet seg foran Håvard Bjerkeli på de siste centimeterne og snek til seg 2. plassen bak vinneren Thobias Fredriksson. Tor Arne Hetland måtte nøye seg med 4. plassen.

Dramatisk

Finalen ble underholdning av beste merke. Alle fire prøvde seg etter tur. Det var staver, albuer og knær overalt. Hvert eneste lille smutthull ble utnyttet. Lenge så det ut som Håvard Bjerkeli fra Isfjorden i Rauma ville vinne, men inne på det lange oppløpet stivnet han ørlite.

Det verste og hardeste finaleheatet i hele mitt liv. Det var som ishockey, sa vinneren Thobias Fredriksson etterpå.

Det kan du si som vant, repliserte Bjerkeli umiddelbart.

Antiklimaks

Kjempegod laginnsats av oss, men finalen ble et lite antiklimaks når vi ble slått av svenskene, mente sprinttrener Ulf Morten Aune.

Jeg følte meg sinnssykt sterk i kvart- og semifinalen, men i finalen ble det stang ut. Slik er det. Det begynner å bli jevnt i sprint, mente Hetland, som helt sikkert var mer misfornøyd med 4. plassen enn han ville ut med.

Han liker ikke å bli slått. I Fredriksson og Larsson har
Bjerkeli og Hetland virkelig fått noe å bryne seg på. Fredriksson er sterk på lange oppløp, Larsson er kanskje den kjappeste av samtlige.

Råtten Bjerkeli

Håvard Bjerkeli trodde han skulle vinne finalen helt til oppløpet startet. Det hadde han ikke trodd for bare en uke siden.

Da ble jeg to minutter bak vinneren i et vanlig kretsrenn
hjemme i Norge. Da er det ikke rart at en begynner å spekulere. Kroppen var helt råtten, slik har jeg følt meg i lang.

Jeg har tatt flere tester, men de viser ikke noe galt. Vi har funnet ut at jeg er frisk, og i dag fikk jeg bevist at det ikke er noe feil med formen. Jeg klarte ikke å vinne, men det hjelper å komme på pallen, sa en mellomfornøyd Bjerkeli.


Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no