Her har vi både appelsin og gule aprikoser. Lettvinte muffins som er enkle å bake og ta med på tur.
12 store eller 24 små.
|
Foto: Tine kjøkken |
Ingredienser: 100 g tørkede aprikoser
5 dl hvetemel
1 ss kardemomme
3 dl sukker
4 egg
100 g smeltet, avkjølt smør
2 dl yoghurt naturell
2 ss presset appelsinsaft (konsentrert juice)
I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter for de store og ca. 15 minutter for de små
Grovhakk aprikosene og bland dem med mel, kardemomme og sukker. Visp sammen egg, smør, yoghurt og juice og rør det i melblandingen. Fyll deigen i store eller små muffinsformer og stek dem midt i ovnen på 200 °C. 20 minutter for de store og 15 minutter for de små.
Bland litt melis og vann (bruk gjerne melis med gul farge) og smør det på muffinsen. Ekstra påskegule blir kakene hvis du blander litt gul konditorfarge med kokosmasse og drysser det oppå melisen.
Kilde: Tine kjøkken