Påsken er tiden for kos. Lag denne deilige appelsinkaken og inviter på kaffe!
Dette trenger du:
200 g meierismør
2 dl sukker
3 stk. egg
revet skall av 1 stk. appelsin
½ dl appelsinjuice eller saft av appelsin
50 g syltet appelsinskall
1 ts bakepulver
4 dl siktet hvetemel
Glasur:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinsaft
20 g syltet appelsinskall eller revet appelsinskall
Slik gjør du:
Rør smør og sukker lett og porøst. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaften/juicen og nesten alt skallet (hold eventuelt igjen litt til pynt). Bland syltet appelsinskall og bakepulver med melet. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn. Smør og strø kakeformen og hell i deigen.
Stek kaken, ta den ut av ovnen og la den stå ca. 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist. Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet.
Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.
Randform eller avlang form, 1 ½ liter (til en kake på 8 porsjoner).
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 45 minutter for randform og ca. 50 minutter for avlang form.
|
Appelsinkake (Opplysningskontoret for meieriprodukter) |