P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Medisin mot politikerforakt

- Jeg håper de får flire mye, ja, jeg er ganske sikker på at det blir mye fliring, sier White Martinsen om medlemmene i P1-regjeringen
- Jeg håper de får flire mye, ja, jeg er ganske sikker på at det blir mye fliring, sier White Martinsen om medlemmene i P1-regjeringen
- Jeg tror folk synes det er på tide at vi får høre hva dem som faktisk må leve med de folkevalgtes politikk har å si. Monica White Martinsen er programleder for P1-regjeringen.

Publisert 16.06.2005 13:01. Oppdatert 16.06.2005 15:48.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Lurer du på hvem P1-regjeringen er? Se Alt om: P1-regjeringa


Av Helene Hillestad Irving

Lørdag skal hun lede sendingen som avsluttes med at manifestet om Norges framtid overleveres politikere fra alle partiene i Norge.
Monica White Martinsen
Men det hun gleder seg aller mest til er å se prosessen fram mot det.
- Dette er jo en gjeng fantastisk engasjerte mennesker. Jeg håper det engasjementet kommer ut, at det blir noen høylytte diskusjoner der inne. Ikke krangling, kanskje, men et synlig engasjement, sier White Martinsen, som ikke er så rent lite engasjert selv, i hvertfall når hun snakker om P1-regjeringen.

De 19 representantene skal si hvordan de mener Norge burde styres de neste 100 årene, og det er ingen enkel oppgave.

- Dumme hvis de ikke hører på dem

De skal svare på spørsmål som angår oss alle, og White Martinsen tror virkelig politikerne kommer til å høre på hva P1-regjeringen har kommet ram til.

- Jeg synes jo stortingspolitikerne er ganske dumme hvis de ikke hører litt på det disse 19 har å si. Her er det folk fra alle sjikt som er der ute og føler på den politikken politikerne gjennomfører på kroppen. Dessuten er de stemt fram av P1a mange lyttere.

P1 er Norges største radiokanal, og håpet er at manfestet skal tas opp og diskuteres både i politiske miljøer og alle andre steder der liv og leven snakkes om.

- Jeg tror det er mange flere enn dem som har stemt som er interessert i dette. Jeg tror folk er litt lei av politikerne og deres valgkamp. Det er en kjent sak at det er mye politikerforakt der ute. Her klarer folk kanskje identifisere seg litt mer med dem som skriver ned tankene. Jeg tror folk synes det er på tide at folket får makta. For de får jo virkelig litt makt, avslutter White Martinsen.

Sendingen kan du høre lørdag klokken 13:30 i P1, men allerede nå kan du følge utviklingen i P1-regjeringens arbeid i P1s distriktsendinger.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM P1-REGJERINGA

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no