P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Manifestet om Norges framtid er klart

Her på Sem gjestegård i Asker har P1-regjeringa jobbet siden torsdag med å utforme manifestet.
Her på Sem gjestegård i Asker har P1-regjeringa jobbet siden torsdag med å utforme manifestet.

Klokken 02:00 natt til lørdag var P1-regjeringa ferdige med sitt manifest om hvordan Norge bør styres de neste 100 årene.

Publisert 18.06.2005 09:22. Oppdatert 18.06.2005 11:10.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Helene Hillestad Irving

BILDER: P1-regjeringa
BILDER: Regjeringas kunstverk

Hva er P1-regjeringa?

De er valgt av P1s lyttere til å fortelle stortingspolitikerne hvordan de vil Norge skal ledes inn i de neste 100 årene. To måneder er gått siden nominasjonen til P1-regjeringa startet, og nå er arbeidet snart i havn.

To dagers intens jobbing på Sem gjestegård i Asker ble avsluttet med at de 19 medlemmene av regjeringa jobbet i tre forskjellige grupper. Hver gruppe tok for seg ett av hovedtemaene i manifestet. Se mer: Innspurt inn i de små nattetimer

Hver gruppe har skrevet hva de synes vi bør slutte med, og hva vi bør begynne med innen helse-, familie- og utenrikspolitikk.

- Nå få vi se hva politikerne sier

Klokken 12:30 i dag får Per-Kristian Foss (H), Carl I. Hagen (Frp), Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (Krf), Åslaug Haga (Sp), Knut Storberget (A), Karin Andersen (SV), Torstein Dahle (RV) og Steinar Bastesen (Kystpartiet) lese hva P1-regjeringa har kommet fram til.

Nordlands Lillian Solrun Selvik legger fram sin gruppes resultat. Her får regjeringsmedlemmene se hva som skal stå om helsepolitikk i manifestet.


Det knytter seg stor spenning til hvordan politikerne håndterer det de får overlevert. At jobben som ligger bak i seg selv gir grunn til å ta manifestet seriøst er det lite tvil om.

Det viktigste er prosessen

- Jeg er tvilende til om de kommer til å ta dette seriøst nok. Men jeg tror at i vår gruppe er det krefter som vi kan bruke i etterkant. Hvis vi tar hverandre på alvor, så kan vi skape noe magisk. Da er ikke politikerne i dag det viktigste, for vi kommer til å fortsette med engasjementet. Det er startet prosesser her som ikke stopper lørdag, sier Atle Vårvik fra Sør-Trøndelag.

Hedmarks representant er mest opptatt av hvordan pressen kommer til å håndtere manifestet.

- Vi sitter nok litt i skyggen av verdikommisjonen. Det skal bli interessant å se om politikerne kan bruke manifestet til noe interessant. Kanskje tar de ikke dette så seriøst til å begynne med, men hvis pressen klarer bruke det riktig, så blir de kanskje nødt til det, sier Holmefjord.

Hvordan politikerne reagerer på det de får lese kan du høre på P1 fra 13:30, og lese om på NRK.no


LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM P1-REGJERINGA

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no