P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Innspurt inn i de små nattetimer

Atle Vårvik, Sør-Trøndelags representant, har tro på at det er startet viktige prosesser på Sem
Atle Vårvik, Sør-Trøndelags representant, har tro på at det er startet viktige prosesser på Sem
P1-regjeringa jobbet på spreng for å bli ferdige.

Publisert 17.06.2005 20:56. Oppdatert 18.06.2005 13:03.
SE OGSÅ:
ALT OM:
BILDER: Regjeringas kunstverk
BILDER: P1-regjeringa

Lørdag klokken 13:30 skal tankene og ideene være nedskrevet i et manifest, som stortingspolitikerne i Norge skal få overlevert.

Fredag ettermiddag klarte regjeringa endelig bli enige om verdiplattformen disse tankene skal bygges på. Det var en lang prosess, med kamper mellom sterke meninger. Les mer: Merker politikerpresset på kroppen

- Håper vi blir sent ferdig

Politimann og representant for Akershus, Jostein Sandvik, delte ut refleksvester til alle medlemmene av regjeringa under middagen fredag kveld.
Nå gjenstår det å få skrevet ned tanker og ideer om
de tre hovedemnene som skal behandles i dokumentet:

Perspektiv på Norge i verden
Perspektiv på hjem og familie
Perspektiv på helse

- Så lenge vi ender opp med noe hver og en i Norge kan holde i hånden og finne i hvertfall en ting de føler er viktig for dem, så synes jeg vi har fått til mye. Men jeg regner med at det blir sent i kveld. Jeg håper det, faktisk. Jeg vil ikke vi skal gi oss før vi er ferdige, sier Bergit Svendseid fra Telemark.

Og det kan se ut til at hun får viljen sin, for da klokken passerte 21:00 lørdag kveld var de tre gruppene som behandler temaene langt fra ferdige.

- Vi tenker helhet

- Jeg tror vi kommer til å lande på noe veldig helhetlig. Når man er mange engasjerte mennesker samlet havner man fort ned på et veldig detaljert nivå. Denne gruppen er veldig flinke til å tenke helhetlig, og se de store sammenhengene, og det er jeg veldig glad for, sier Atle Vårvik.

Han er i gruppen som behandler spørsmålet om hjem og familie, og representerer Sør-Trøndelag.

Sorterer tankene igjen og igjen

Også i de andre gruppene går diskusjonen greit, og desto senere på dagen man snakker med dem, jo færre konflikter er det snakk om.

- Vi jobber systematisk, og er effektive. Vi har vært flinke til å sortere, men skal sortere flere ganger før vi til slutt er ferdige. Og vi skal formulere oss kort. Det har ikke vært noen store konflikter oss i mellom, sier Morten Holmefjord fra Hordaland. Han jobber i gruppen som behandler Norge i resten av verden.

Morten Holmefjord håper pressen kan bruke manifestet til å påvirke politikerne


Lørdag skal stortingspolitikerne lese hva P1-regjeringa har kommet fram til. Om det kommer til å endre deres kurs i framtida, er de 19 "lyttervalgte" litt delte i synet på.

- Jeg er tvilende til om de kommer til å ta dette seriøst nok. Men jeg tror at i vår gruppe er det krefter som vi kan bruke i etterkant. Hvis vi tar hverandre på alvor, så kan vi skape noe magisk. Da er ikke politikerne i dag det viktigste, for vi kommer til å fortsette med engasjementet. Det er startet prosesser her som ikke stopper lørdag, sier Vårvik.

Hedmarks representant er mest opptatt av hvordan pressen kommer til å håndtere manifestet.

- Vi sitter nok litt i skyggen av verdikommisjonen. Det skal bli interessant å se om politikerne kan bruke manifestet til noe interessant. Kanskje tar de ikke dette så seriøst til å begynne med, men hvis pressen klarer bruke det riktig, så blir de kanskje nødt til det, sier Holmefjord.

Den siste gruppen jobber med spørsmål om helse. Der var de så konsentrerte, og i så dyp konsentrasjon fredag kveld at det ikke var tid til å ta en pause.

Gruppen som jobber med temaet helse i dyp konsentrasjon sent fredag kveld


Hva P1-regjeringa har kommet fram til kan du høre på P1 fra klokka 13:30 lørdag, og lese på NRK.NO. Hele manifestet blir lagt ut på våre nettsider lørdag ettermiddag.


LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM P1-REGJERINGA

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no