P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

- En storartet idé!

Sem gjestegård Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sem gjestegård Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
P1-regjeringen kan kanskje bli sett på som bare et PR-stunt man kan le av, men professor i sosialantropologi, Thomas Hylland Eriksen mener det er en storartet satsing.

Publisert 16.06.2005 16:33.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Helene Hillestad Irving

Se også: - Kjemp for retten til å være stygg og fet

- Norge trenger visjoner. Og da snakker jeg ikke bare om tanker om sci-fi og drømmer, men evnen til å sette seg ned å tenke fremover, og heve blikket. Folk som burde ta et tak kaster for mye tid bort med å være ironiske. Her har vi en gjeng samfunnsengasjerte folk som virkelig vil noe, og som kommer til å skape noe for framtiden, tror professoren.

Ingen føler så avmakt som politikerne

Han har nettopp møtt de 19 deltakerne som i løpet av to dager skal skrive et manifest om framtida. De skal mene noe om hvordan Norge bør styres de neste 100 årene. Manifestet skal overleveres representanter fra alle partiene i Norge på lørdag.

- Politikerne tror kanskje de bare kan flire av det hele, og se det som et PR-stunt. Eller så kommer de til å føle at dette er ting de ikke kan gjøre noe med. Det finnes ingen som føler så mye avmakt som politikere. Men dette manifestet tror jeg kommer til å skape diskusjoner over lunsjbordet, og i organisasjoner rundt om kring, og det er der den egentlige politikken skjer, sier Hylland Eriksen.

- Nå må diskusjonene komme

To dager til å tenke på 100 år, synes Eriksen er knapp tid til en stor oppgave, men han har virkelig tro på at manifestet P1-regjeringen kommer med kommer til å bety noe i framtiden.

- Ja, helt klart. Nå er det noen debatter som må komme fram både her, og i diskusjonene i media og over kaffebordene rundt om kring. Folk har et sug etter noe å håpe på, noe å strekke seg etter. Et slags mål om framtiden. Vi har en unik mulighet ved at vi er et land hvor vi faktisk har det ganske godt. Da er det viktig å tenke: Hva gjør vi nå?

Siste saker:
Flere saker: ALT OM P1-REGJERINGA

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no