Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

RuB - glade gutter med store planer

Alex Bråthen er kritisk til unge som kler seg som alle andre og ikke tør være seg selv. Likevel har han ingen problemer med at han og de tre bandkollegene i RuB lar seg sponse av klesfirmaet Jack and Jones. - Vi må jo ta oss ut på scenen, mener de.

Publisert 19.05.2003 12:54. Oppdatert 04.06.2003 13:20.
Av Aina Indreiten

Alexander Bråthen, Morten Halvorsen, Thomas Håkonsen og Marius Solbakken ble kjent med hverandre gjennom felles konfirmantundervisning, teater og et musikkurs på Romerike da de gikk på ungdomsskolen og nå har de spilt sammen i RuB i fire år.

Høye bensinutgifter

Morten Halvorsen flyttet etter hvert til Tjøme, men han ser ingen problemer med at han stadig må reise inn til Oslo for å kunne spille sammen med resten av bandet.

- Så lenge han har råd til bensin går dette greit, mener Alex, og Morten er enig.
- Det kan selvfølgelig være slitsomt å reise inn til Oslo klokka seks når jeg er ferdig på skolen klokka fire, men jeg gjør jo dette fordi jeg synes det er gøy, og fordi dette kan bli en fremtidig inntekt, sier Morten som til daglig går på Horten videregående skole.

Som andre artistspirer dømmer også RuB med å nå ut til et stort publikum slik at de kan leve av musikken, og det har allerede begynt å løsne for bandet.

Autografer

Nylig ga de ut sin første ep, og i begynnelsen av mai spilte de på landstreffet for russen på Lillehammer sammen med etablerte artister som Scooter, De lillos og Gåte.

- Det var kjempegøy. Jeg har vært fan av Gåte lenge og det var stort å møte dem, sier Morten.
- De er jo helt vanlige folk. Folk forandrer seg jo ikke så mye selv om de slår igjennom, mener Alex som selv fikk føle litt på stjernetilværelsen på Lillehammer. Bandet ble klappet ut til flere ekstranumre og måtte skrive autografer etter konserten.

Bortsett fra Marius, som studerer på Blindern, er alle gutta russ i år, men russefeiring har det blitt lite av.
- Vi har hatt en del spillejobber og det har gått ut over russetiden, men det plager ikke meg. Det er jo dette vi vil, og tre uker med flatfyll før eksamen er ikke noe særlig uansett, mener Alex.

Skriver sammen

Mange av låtene skrives av bandet i fellesskap, og det er melodiene som står i sentrum.
- Det starter gjerne med at en av oss har en ide og kommer med et forslag på en øving, og så er vi med og arrangerer sammen, forklarer Morten.
- Selv når noen kommer med en ferdig låt med tekst, er vi alle med å sette preg på låten instrumentmessig, sier Alex.

Tekstene er både av det enkle slaget, og dype med et mer undeliggende tema.
- Vi skriver om erfaringer vi har gjort, eller ting vi har på hjertet, sier Morten.
- Mange av låtene er påvirket av personlige opplevelser, supplerer Alex. Blant annet ble sangen "Happy" skrevet etter en solfylt dag på brygga med en halvliter, da Alex og Thomas følte seg, ja nettopp happy.

Klær og image

Alex er kritisk til unge som ikke tør være seg selv, men kler seg som alle andre, noe låten "If" er et eksempel på.
- Nesten alle jentene på ungdomsskolen går rundt i de samme klærne, det fins jo ikke sjarmerende, sier han. Likevel må de innrømme at også de er opptatt av hvordan de ser ut.

- Klart vi er opptatt av klær, sier Morten. Man kan gi blaffen hvis man spiller sære musikkformer, men vi som spiller pop må jo ta oss ut på scenen. Det ville vært feil å stille i joggebukser, mener han.
- Vi er ikke Backstreet boys, vi har publikum i 30-40 årene også, sier Alex som mener det er helt greit at de blir sponset av klesfirmaet Jack and Jones. Det er en fordel, for da kan bandet fremstå med en helheltlig stil, mener han.

- Hva ønsker dere å fremstå som?
- Det er litt individuelt, mener Morten, men Alex tror de alle er mest opptatt av å ha det gøy og fremstå som glade gutter. - Vi gjør jo dette fordi vi synes det er moro, sier han.

Oppvarmingsband

I sommer skal RuB på miniturne til sørlandet, mens de til høsten er booket inn som oppvarmingsband for Postgirobygget og DDE. Noe også folk i Vestfold kan få med seg.
- Vi skal blant annet spille sammen med DDE på Barkåker, sier Morten og regner med at det bli mange kjente på konserten.

- Folk i klassen er jo nysgjerrig på hva jeg driver med. Og de har lovet å komme på konserten sier Morten, som en dag håper dette er noe han kan leve av. Om noen år er det RuB som bør stå i front på scenen, så kan andre artistspirer varme opp for dem.


Bakgrunn: Ukas artist i NRK Vestfold (14.11.2002)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UKAS ARTIST

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no