Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Skjeggete blues

Klær og image betyr lite for Andebu-gutta Espen Lima og Stein Are Fevang i bluesbandet Mutton Chop Wiskhers. De mener det er nok med en gitar for å gjøre lykke hos damene.

Publisert 05.05.2003 14:36.
Av Aina Indreiten

Stein Are Fevang og Espen Lima begynte å spille gitar sammen allerede på barneskolen og debuterte som Vaselina Bilopphøggers-kopier med playback og hjemmesnekret gitar på bygdas julebord.

Selv om de forsatte å spille gitar sammen gjennom skoleårene utviklet de seg i hver sin retning musikalsk.

Danseband og metalband

Mens Espen beveget seg inn i dansebandverdenen, begynte Stein Are å spille i metalband.

Hver for seg hadde de mange spillejobber med sine respektive band. Men begge var fasinert av country og blues og da Stein Ares bandkolleger i Stonehead ville spille mer rendyrket metal, hoppet han av.

- Det var ikke helt min stil, så i høst ga jeg meg etter to år i bandet, sier Fevang, som deretter konsentrerte seg om bluesen.

Sangen "Ride with the blues" som han skrev til sin fars 50-års dag, ble sendt inn til by:Larm og ble antatt i programmet. Dermed begynte snøballen å rulle.

- Jeg kunne ikke stille i Trondheim alene og fikk med meg Espen, sier Stein Are Fevang, som er fornøyd med innsatsen i trøndernes hovedstad etter å ha spilt for fulle hus på en av studentersamfunnets puber.

Kinnskjegg og damer

- På by:Larm spilte dere under navnet Are, men nå har dere byttet navn. Hvorfor det?

- Are er kjedelig og dessuten mitt navn, og i og med at vi skriver låter begge to blir det galt, sier Stein Are. I steden ble navnet Mutton Chop Wiskher, oppkalt etter hårpryden til Espen Lima.

- Mutton Chop Wiskhers er gammelengelsk for kinnskjegg, og det passer jo bra siden Espen har utviklet noen voldsomme kinnskjegg, ler Fevang.

Hårpryden og navnet er viktig, men Fevang og Lima er ellers lite opptatt av klær og image.

- I dansebandet stilte vi i like klær på scenen, men nå går vi mest rundt i "sæggebukser" sier Espen, som tror klær er viktigere for andre musikksjangere enn blues.

- Spiller man i metalband, bør man helst kle seg i svart. Jeg fikk kritikk av de andre når jeg stilte i blå olabukser, supplerer Stein Are.

Selv foretrekker de T-skjorte og olabukse på scenen. Men håret er viktig for Stein Are. - Vi stæsjer oss litt opp på håret, det har jentene sans for, mener Stein Are, men Espen er uenig.

- Har du en gitar og en scene kan du se ut som du vil, du får damer uansett. Det er ikke så nøye hvordan vi ser ut, mener Espen.

Ønsker spillejobber

Espen Lima er countryorientert og Stein Are Fevang bluesorientert, men de utfyller hverandre musikalsk og skriver musikken i fellesskap.

- Det er vanskelig å skrive gode tekster, men vi blir stadig flinkere, mener Espen, og begge ler rått av de første spede forsøkene på å skrive sanger sammen på ungdomskolen.

Gutta er opptatt av å ha det moro og vil gjerne ha flere spillejobber, selv om ambisjonene om noe større også er der.

- Vi har flere spillejobber i Oslo og her i Vestfold fremover. Vi skal blant annet spille sammen med Himbrygg på Corner i Sandefjord 16. mai, sier Espen, som håper på flere spillejobber for bandet.

- Det hadde vært bra om vi kunne fått noen flere oppdrag og kanskje tjent noen kroner. Hadde vi klart å leve av dette hadde det vært helt topp, mener Stein Are.

Bakgrunn: Ukas artist i NRK Vestfold (14.11.2002)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UKAS ARTIST

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no