Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Marsjerer på nasjonaldagen

17. mai er en travel, men morsom dag for de mange korpsentusiastene i Vestfold. Sande musikkorps er blant de som trofast marsjerer i takt for å spre glede på nasjonaldagen.

Publisert 13.05.2003 14:26. Oppdatert 13.05.2003 14:41.
Av Aina Indreiten

Sande musikkorps er et korps for voksne. Sammen med skolekorpsene har de en viktig oppgave som stemningsskaper på 17. mai.

- Hver skolekrets har sitt tog, men vi går sammen i hovedtoget senere på dagen, sier Lene Beate Bjørge, som spiller klarinett i Sande musikkorps.

Sande Musikkorps består av voksne kvinner og menn. Korpset feiret 35 års jubileum i fjor.

Krevende

17. mai og musikkorps er en fin tradisjon mener klarinettisten, men innrømmer at det også er litt slitsomt.

- Vi begynner før frokost og er ganske pumpa når dagen er over, sier Lene Beate. Likevel kunne hun ikke tenke seg å slutte. - Det ville vært snålt å stå og se på de andre. For meg er dette tradisjon og korps vil jeg fortsette med så lenge jeg kan, sier hun.

- Hvordan greier dere å spille og marsjere i takt samtidig?

- Vi er kanskje ikke så flinke til akkurat det, men det går bra. Trommeslagerne hjelper oss å holde takten, smiler korpsentusiasten.

Musikkpaviljong

Utenom 17. mai er 1. mai og borgerlig konfirmasjon faste spilleoppdrag om våren. Det er viktige dager hvor korpsene får vist seg fram, men egentlig er høsten den viktigste perioden på året for korpsene.

Konkurranser og showkonserter avløser hverandre om høsten og Sande Musikkorprs er blant annet et av høydepunktene i kulturaktivitene i Sande.

Sande sentrum er under utbygging og Bjørge håper planene om en musikkpaviljong blir realisert.

- Det hadde vært fint, så kunne vi få vist oss fram litt oftere, sier hun, og forteller at de spiller mer enn det folk flest forbinder med typisk korpsmusikk. Blant annet er klassisk musikk en viktig del av repertoaret.

Dårlig rekruttering

Korpset ble stiftet i september 1967 og feiret 35 års jubileum i fjor høst. Korpset har rundt 40 medlemmer, men gjennomsnittsalderen er høy og som korps flest sliter også de med rekruteringen.

- Selv om vi har noen få medlemmer under 20 år, er flertallet av eldre dato, sier Lene Beate, og ler av tanken på at korpset om noen år vil bestå av noen få korpsentusiaster med rullatorer dersom ikke korpset får flere medlemmer.

Sosialt

Korpset har fast øvelse hver mandag i kommunelokalet og medlemmene sier selv de er en glad gjeng som liker å ha det moro sammen, samtidig som det skal låte skikkelig av korpset.

Lene Beate har spilt i korps i over 20 år og holder på fordi hun synes det er gøy. - Jeg begynte å spille i korps da jeg var ni år gammel og har fortsatt fordi det er både sosialt og morro, sier Lene Beate, som nå er i gang med å bidra til den fremtidge rekrutteringen.

En voksende mage gjør at uniformen må henge hjemme på nasjonaldagen i år, men Lene Beate Bjørge lover å komme sterkt tilbake neste år

Bakgrunn: Ukas artist i NRK Vestfold (14.11.2002)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UKAS ARTIST

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no