Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Øvelse gjør operasanger

-Jeg var ikke noe flink til å synge, så jeg lurte på hva i all verden jeg gjorde på Musikkonservatoriet.

Publisert 24.03.2003 13:18. Oppdatert 26.03.2003 12:54.
Av Kristina Ekelund.

Camilla Jonstang. Foto Bjørn Sterri.
Sopranen Camilla Jonstang fra Våle mener hun trodde hun var flinkere enn det hun var, men etter å ha studert musikk i 8 år føles det i dag naturlig å synge opera.

Camilla Jonstang har sin utdanning fra Østlandets Musikkkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Våren 2002 avsluttet hun Det utøvende Diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Vil forstå tekstene

Camilla syns tekstene er viktig. Hun vil vite hva vært ord betyr når hun skal synge en sang. Noen av tekstene går hun rundt med blant kvitteringer og sedler i lommeboka.

- Jeg liker aller best å synge på russisk. Jeg bestemte meg for at jeg ville lære en sang på russisk, og oppsøkte russiske Marina Galiakhmetova en pianist jeg studerte med. Hun vil gjerne lære meg, men forlangte at jeg skulle synge uten aksent, sier Camilla.

I flere år samarbeidet hun med den russiske pianisten og sammen har de utviklet spennende repertoarkombinasjoner med inspirasjon fra deres ulike musikalske røtter.

De har høstet flotte kritikker bl.a. for sin fremføring av programmet "Russiske perler".

Anerkjente lærere

Camilla har studert hos Folke Bengtsson og Helge Birkeland ved Østlandets Musikkonservatorium.

Hun har blitt veiledet av internasjonale storheter som Ingrid Bjoner og den meget anerkjente russiske operasangeren Zurab Sotkilava.

Hun har sunget flere ganger i forbindelse med Vestfold Festspillene og ved Oslo Kirkemusikkfestival.

I 2002 samarbeidet hun med det russiske kammerorkesteret St. Petersburgsolistene. Også kjente orkester som Oslo Camerata og Den Kongelige Norske Marines Musikkorps har hun ved flere anledninger konsertert sammen med.

Hun synger også ved en del lukkede arrangementer blant annet for næringslivet, samt i bryllup og begravelser.

Opera på gård

Camilla Jonstang bor på en gård på Notodden sammen med mann og deres to små barn. Hun pendler både til Oslo og til Våle, hvor hun driver et kor.

Mange år med øvelse har gitt resultater. Her et utdrag fra den skriftlige uttalelsen etter Diplomeksamen.

"Camilla Jonstangs stemme (…) er klangskjønn, overtonerik, godt fokusert og har god bæreevne også i forhold til en fyldig orkesterklang. De lyriske klangkvalitetene i hennes stemme er betydelige(…). Strauss-sangene (Vier letzte Lieder) bør kunne utvikles til å bli et viktig tyngdepunkt i hennes orkesterrepertoar."

Bakgrunn: Ukas artist i NRK Vestfold (14.11.2002)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UKAS ARTIST

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no