Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Voksen låtskriverdrøm

Ragni Funner fra Tjøme er tannlege av yrke, men drømmer om en karriere som låtskriver. Nå håper hun popbransjen har plass til en 43 år gammel tobarnsmor.

Publisert 28.04.2003 13:29. Oppdatert 28.04.2003 13:54.
Av Aina Indreiten

Ragni Funner lager både tekster og musikk selv.
Ragni Funner har spilt gitar siden hun var fem år og sang i sine yngre dager i Sandefjord jentekor. Men selv om drømmen om en popkarriere var der allerede som ung, valgte Ragni Funner den sikre veien og utdannet seg til tannlege.

- I dag er det lettere å nå fram med en artistkarriere, men da jeg var ung for 20 år siden var dette uoppnåelige drømmer, mener Ragni Funner.

Synger for pasientene

Ragni er glad i å synge, noe også pasientene i tannlegestolen har fått merke.

- Jeg har på radioen hele dagen og traller med sangene, men jeg synger ikke så høyt da, sier hun og ler unnskyldende.

Korsang har hun ikke lenger tid til, og nå har hun også valgt å jobbe halv stilling som tannlege.

- Skal jeg få tid til å satse på musikken må jeg kutte ut andre ting, sier Ragni, og forteller at hun ved en tilfeldighet oppdaget at hun kunne komponere sanger for seks-sju år siden.

- Jeg slo noen akkorder på et keyboard og bestemte meg for å prøve å få til en låt og det tok ikke lang tid før jeg hadde en sang klar, sier hun. Tekstene derimot må hun bruke litt tid på.

Kjærlighet

Som så mange andre artister er kjærlighet et tema som går igjen i Ragni Funners sanger.

Både egenopplevde historier og den generelle kjærlighetshistorien har fått tekst og musikk fra Ragnis hjemmestudio på Tjøme.

Hun har ennå ikke gitt ut noen cd, men selv om hun en dag håper å finne seg selv i platebutikkkene, er målet å kunne leve av å skrive for andre artister.

- Jeg er kanskje for gammel for et liv som popartist, men selv om det hadde vært moro å gi ut egen cd, tenker jeg først og fremst på å nå ut som låtskriver, sier hun.

Støtte fra familien

At Ragni Funner vurderer å gi opp tannlegeyrket til fordel for en usikker tilværelse i popbransjen har ikke blitt like godt mottatt av alle.

- Venninner og nær familie har gitt sin fulle støtte, men det er mange som synes jeg er gal som vurderer å kutte ut tannlegeyrket, sier hun, og legger til at barna er svært stolte av henne.

- Skolevenninnene deres liker musikken min, og de synes det er kjempemoro med en mor som er litt annerledes, sier Ragni Funner.

Bakgrunn: Ukas artist i NRK Vestfold (14.11.2002)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UKAS ARTIST

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no