Lag tapas ut av den tradisjonelle julesylta.
Gjør litt mer ut av julefrokosten. Bruk kreativiteten, og gi deg selv lov til å briljere med tradisjonelle retter og pålegg.
Start med juleskinka, og server juletapas!
Lykke til!
Dette trenger du:
(6 porsjoner)
1 julesylte (3 til 4 skiver per person)
1 rå rødbete
1 rå gulbet
4 jordskokk
1 persille
1/2 frisk basilikum
Slik gjør du:
Skrell beter og jordskokker. Varm opp oljen. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen.
Fritter på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
Ta beter og jordskokker opp av oljen, la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
Anrett skiver av julesylte, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.
Server den som en av flere tapasretter.
(Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt)