skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Julesylte-tapas

Lag tapas ut av den tradisjonelle julesylta.

Publisert 10.12.2003 12:42.
Gjør litt mer ut av julefrokosten. Bruk kreativiteten, og gi deg selv lov til å briljere med tradisjonelle retter og pålegg.

Start med juleskinka, og server juletapas!

Lykke til!

Dette trenger du:

(6 porsjoner)
1 julesylte (3 til 4 skiver per person)
1 rå rødbete
1 rå gulbet
4 jordskokk
1 persille
1/2 frisk basilikum

Slik gjør du:

Skrell beter og jordskokker. Varm opp oljen. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen.

Fritter på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.

Ta beter og jordskokker opp av oljen, la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.

Anrett skiver av julesylte, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.

Server den som en av flere tapasretter.

(Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEPÅLEGG
Siste saker:
Flere saker: ALT OM TAPAS
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEMIDDAG

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no