skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
Oppskrift:

Fruktgelé-konfekt


Publisert 29.11.2000 16:42.

Ingredienser

- 600 g grov marsipan, gjerne hjemmelaget
- syltet appelsinskall av 2 appelsiner
- 3 ss appelsinlikør

Bland marsipanen med finhakket syltet appelsinskall og appelsinlikør. Kjevle marsipanen ut til en ca 1/2 cm tykk plate. Pensle hele overflaten med et tynt lag smeltet kokesjokolade.

La det stivne litt og snu hele platen. Må ligge på bakepapir. Ram inn hele marsipanplaten med stadige trestenger, eller legg den i springform.

Fruktgele

- 25 g pektin (fåes på apotek)
- 475 g sukker
- 500 g pure av friske/dypfryste bar
- 200 glukose (fra apotek)
- 12 g sitronsyre

Bland pektinpulveret og sukkeret godt i en kjele. Ha i bærmosen (bringebærmos må siles først). Tilsett glukose.

Sett kjelen på platen og rør til det koker opp. La blandingen koke i 2 1/2 minutt. Ta kjelen av platen. Bland i sitronsyre.

Hell den varme fruktgeleen over marsipanen. La det stå kaldt natten over.

Skjær i passende biter. Dypp eventuelt bitene i kokesjokolade smeltet sammen med litt kokosfett. Sjokoladen må bare gå opp til gelelaget.



Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no