skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Partystek

Her har du middagen du kan servere når du får hele slekta på besøk!

Publisert 18.12.2003 14:50.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Dette trenger du:

(15 porsjoner)
6 kg skinkestek med svor
4 ts salt
2 ts pepper

Foto: OFK

Slik gjør du:

Steking:
Stekes først på 200 grader, der den dampes under aluminiumsfolie i cirka 40 minutter.

Deretter lar du den steke ved 150 grader i cirka 3 timer, til steketermometeret viser 70-72 grader.

Lag ruter svoren, slik du gjør med ribbe.

Lag gjerne litt store ruter. Gni skinka inn med salt og pepper, og la den stå kjølig til neste dag for å trekke krydder.

Damp steken i stekeovnen under aluminiumsfolie ca. 40 minutter. Fjern folien, sett i steketermometer og stek steken videre ved 150 grader til steketermometeret viser 70-72 grader.

Server skinkesteken varm til middag. Du kan gjerne servere surkål, rødkål, rosenkål, erter eller kokte grønnsaker til. Sjysaus eller brun saus, og kokte poteter er godt ved siden av.

Den kan også serveres kald, med varme grønnsaker, eller salat, saus og kokte poteter til.

(Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEMIDDAG
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no