SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
Dette trenger du:
(15 porsjoner)
6 kg skinkestek med svor
4 ts salt
2 ts pepper
|
Foto: OFK |
Slik gjør du:
Steking:
Stekes først på 200 grader, der den dampes under aluminiumsfolie i cirka 40 minutter.
Deretter lar du den steke ved 150 grader i cirka 3 timer, til steketermometeret viser 70-72 grader.
Lag ruter svoren, slik du gjør med ribbe.
Lag gjerne litt store ruter. Gni skinka inn med salt og pepper, og la den stå kjølig til neste dag for å trekke krydder.
Damp steken i stekeovnen under aluminiumsfolie ca. 40 minutter. Fjern folien, sett i steketermometer og stek steken videre ved 150 grader til steketermometeret viser 70-72 grader.
Server skinkesteken varm til middag. Du kan gjerne servere surkål, rødkål, rosenkål, erter eller kokte grønnsaker til. Sjysaus eller brun saus, og kokte poteter er godt ved siden av.
Den kan også serveres kald, med varme grønnsaker, eller salat, saus og kokte poteter til.
(Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt)